"Възраждане": Трябва да има арести, за да освободим държавата

Булфото, Petel.bg

Костадин Костадинов каза от трибуната на Народно събрание, че държавата ни е завладяна култура и даде пример.

"Прокуратурата е частна собственост на един човек. Жалко, че го няма тук на първия ред - Пеевски се казва. Тази прокуратура работи под изключително личното давление на този човек. Тази прокуратура осигурява чадър над определени бизнеси, престъпни групировки", заяви Костадинов, цитиран от dnes.bg.

Депутат е на мнение, че ако искаме да имаме реална и действаща съдебна система  това, което трябва да се направи, е арест на главния прокурор, както и арест на бившия главен прокурор.

"Вчера стана ясно в поредно заседание на поредна комисия в парламента, че определени държавни институции си вършат работата, но други държавни институции, най-вече прокуратурата, саботират тяхната работа. Когато има сигнали в прокуратурата, и то не от граждани, не от граждански организации, не от партии, а от МВР, от ДАНС, когато имаме сигнали НАП, и тези сигнали потъват в  прокуратурата, без никой да направи абсолютно нищо, това означава, че прокуратурата е едно огромна организирана престъпна група", допълни Костадинов. 

“Възраждане” иска да освободи държава от такива престъпни групировки и корупции, както и от олигарси и други “дерибеи”.

"Докато няма арести, докато не бъде арестуван и главният прокурор,  ние няма да можем да успеем да освободим държавата от тази мафиотска хватка", каза Костадин Костадинов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - "Възраждане": Трябва да има арести, за да освободим държавата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!