Антон Кутев за назначаването на Ненчев за посланик в Украйна: Не се прави така

/КРОСС/ „Никой не твърди, че премиерът или външният министър, които са едно и също лице, е извършил криминално деяние с назначаването на Николай Ненчев за посланик на България в Украйна. Не се прави така обаче". Това заяви в студиото на „Здравей, България" Антон Кутев, който е бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

По-рано в своя позиция от Президентството съобщиха, че Министерският съвет никога не е внасял решение за назначаване на посланик в Украйна. За поста още през 2023 г. бил одобрен Петър Танев, но той така и не бил назначен. Кутев заподозря, че зад назначението на Ненчев без съгласието на държавния глава някой цели да се хареса на външни сили.

Той коментира и политическата обстановка у нас. „Математиката на третия мандат не излиза. Много трудно ще се състави правителство с него, но всички ние сме длъжни да опитаме", смята бившият говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

Попитан дали Румен Радев ще се откаже от президентски пост и ще направи своя формация, Кутев отговори, че „не очаква да направи такова нещо наскоро".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Антон Кутев за назначаването на Ненчев за посланик в Украйна: Не се прави така - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!