Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест?

Би Нюз

На Сарафов и Калин Стоянов е даден списък с десет общественици, политици и бизнесмени, които трябва да бъдат задържани и зашити с поръчкови съдебни дела. В списъка са имената на изключително популярни медийни фигури и лидери на партии, не само от ДПС и ПП/ДБ. Част от тях с огромна реална подкрепа на Запада зад гърба си. Това научи ексклузивно медията ни BNEWS, който разполага със списъка.

Източници от държавното обвинение посочиха пред BNEWS, че вътре са хора от близкото обкръжение на почетния председател на ДПС, а неговото име било на първо място. Там са и имената на двама политици от други политически партии. С изключение на политиците и издателя всички останали, нарочени за арест, в момента са извън България и наблюдават войната в ДПС със свити сърца. Масово се подслушват всички телефони на нарочените за съдебен “отстрел” и медийна саморазправа.

Войната в ДПС има опасност да прерасне в етнически и граждански конфликт, а с решението на Конституционния съд за отмяна на реформите ще ескалират масово протести на жълтите павета, анализират хора от специалните служби. България в момента е като буре с барут и една искра ще я взриви брутално. От Прокуратурата и ДАНС смятат, че всяко посегателство върху личната неприкосновеност на Ахмед Доган ще взриви етническия мир, ще доведе до гражданска война, а България ще попадне под тежки санкции на САЩ и ЕС и ще изпадне в международна изолация.

В ДАНС анализират няколко възможни сценария за развитие на конфликта в ДПС, тръгнал с опита на едното лоби да овладее държавата през мандата на ГЕРБ и задкулисен кабинет с премиер Росен Желязков.
В ДАНС също така анализират, че всяка намеса на държавни институции в конфликта ще го взриви и напрежението ще ескалира до гражданска война. Анализът е на бюрото на президента от известно време.
Народът в ДПС е на страната на Ахмед Доган, но от другата страна душманите му разполагат с невъобразим финансов и медииен ресурс плюс бухалките в НАП и Антикорупционната комисия, които няма да се спре да използва. Засега Прокуратурата деликатно бяга от горещия огън, но не същото се отнася до Калин Стоянов, който е кукла на конци в Мъпет шоуто на Главчев. За Доган очевидно връщане назад няма, а да се плаши бивш политзатворник, лежал десет години в килиите на най-тежките комунистически затвори, очевидно не е много умна идея, а отчаян ход с обратен ефект.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест? - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!