Плевнелиев вдига частен парк за милиони до новото си имение в с. Баня

INTRIGI.BG

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев прави частен парк върху 7 декара до новата си къща в с. Баня на стойност няколко милиона лева. Частен парк с алеи, детска и спортна площадка и игрища изгражда в разложкото с. Баня Плевнелиев, който е сред най-богатите ни политици. Паркът ще е върху терен от 6973 кв.м в местността Рудината, известява регионалния в. „Струма“.

Плевнелиев го купил през февруари 2023 г. заедно със собственика на „Адемар Пропъртис“ ЕООД Стефан Ганчев и бизнесмена Радослав Иванов, а сделката е изповядана при разложкия нотариус Мила Коновска. В момента бъдещият парк е нива 8-а категория, която преди години е била преотредена за застрояване на апартаментен комплекс, но разрешителното отдавна не е актуално и трябва да се вади ново. Така стои въпросът и с още около 15 разрешителни, вадени от бившия собственик на земята, който обаче така и не започнал строителство.

Самият парк Плевнелиев и бизнес съдружниците му са изготвили на ниво идеен проект и според него зоната ще бъде обзаведена с 20 пейки и 6 беседки, игрища за тенис на корт, мини голф и многофункционално игрище за футбол, баскетбол и волейбол. На детската площадка ще има само люлки за по 2 до 4 деца, а за родителите им са предвидени 10 паркоместа. Паркът ще може да се ползва едновременно от 30 до 40 души. Засега не е ясно дали президентът го прави само за своите и на съдружниците гости, или ще бъде с платен достъп за случайни посетители.

Явно съдружниците бързат да стартират инициативата, защото преди дни са сключили договор с „Божанов груп“ ЕООД за снабдяване с вода, докато бъде изградено водопроводно отклонение, което ще ги върже с водопровода на с. Баня. Проблеми с електричеството няма, защото за парка такова не е предвидено – той щял да се ползва само през деня.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Плевнелиев вдига частен парк за милиони до новото си имение в с. Баня - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!