Проф. Даниел Вълчев: Част от българския елит мисли, че е възможно с тарикатлъци да се получат трайни политически резултати

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по бТВ Даниел Вълчев каза, че ДПС през всеки четири, пет, седем години преминава през подобен трус. „И от това те не изглеждат по-слаби, така че мисля, че нищо съществено няма да се случи там. Мисля, че там нещата ще си дойдат на мястото, аз нямам никакво съмнение. Това е партията на Доган,всичко друго би било твърде наивно. Със силови методи трудно могат да се решават трайно политически въпроси и това историята го е потвърждавала. Силата не винаги помага".

Винаги ми се е искало да кажа напоследък на лидерите на партиите думите на един американски юрист: „Моят успех се дължи главно на това, че разбрах още докато бях млад, че не съм Господ", каза Вълчев. „Лявото има голям потенциал, не знам защо не се развива.ако погледнем какво става в САЩ, защо е истерията срещу Тръмп, с какво той е по-лош? С едно - всички американски президенти са подпомагали МакДоналдс да има ресторанти в Индия, Индонезия и т.н. В момента положението е по-различно и Тръмп е един от малцината, които казват: „Америка няма потенциала да бъде онзи хегемон за западния свят, затова дайте да видим ние американците да си имаме Макдоналдс ние на евтини цени, така че да живеем добре и да помагаме на другите да живеят добре, а не да им го налагаме". Това е една разделителна линия и тя е интерпретирана у нас по един Байганювски начин".

Част от българския елит мисли, че е възможно с тарикатлъци да се получат трайни политически резултати, смята Вълчев. „Господ ни спаси два пъти от подобен срам през последните месеци. Първият път беше с избора на патриарх. Всеки опит за не много чисти ръце да се подхожда към нея е меко казано осъдителен. Вторият случай беше с правителство, което не се състоя, ако не се беше случило това с ДПС."

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Проф. Даниел Вълчев: Част от българския елит мисли, че е възможно с тарикатлъци да се получат трайни политически резултати - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!