Работници са засекли как камион със сменени номера е вкарвал незаконно отпадъци в завода край София

Превозното средство вече е задържано от полицията

Снимка: БНТ

Ани Ефремова
Автор във Fakti.bg

Работници от предприятието за отпадъци край софийското село Яна засякоха камион на софийска фирма, който е вкарал боклук в завода, като е използвал сменени номера. Превозното средство вече е задържано от полицията, разказват от БНТ.

Камионът е собственост на фирма "Васконти 2018" ЕООД, която има право да извозва боклук, но не и с този камион. За да влезе превозното средство в завода, с така наречените "свински опашки" са му били поставени номерата на камион, който има разрешително за това.
Според ръководството на предприятието така фирмата превозвач на боклука получава двойно финансиране - както от Столичната община, така и от собствениците на отпадъците, които е превозвала.

"Най-често измамите фирмите ги правят, за да депонират отпадък, който не би трябвало да идва на територията на предприятието. Причината е, че този отпадък е извън Столичната община или не трябва да се приема при нас, тъй като не е битов отпадък. Тези отпадъци не трябва да бъдат при нас. Ако този отпадък се взима от някой друг генератор, за него фирмата получава пари от самия генератор и едновременно с това получава пари от Столична община. Очаквам компетентните органи да се самосезират, а ние ще вървим по закона, така, както са правилата", каза Валентин Баев, зам.-директор на предприятието за третиране на отпадъци в с. Яна.
От фирмата собственик на камиона заявиха за "По света и у нас", че на сметището техният шофьор видял, че му липсва предният номер и за да му разрешат да разтовари боклука, сменил номера с друг.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Работници са засекли как камион със сменени номера е вкарвал незаконно отпадъци в завода край София ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!