Влиза ли Европа в ерата на чудовищата и на идиотите?

Русия ще бъде много ядосана, предупреди ген. Каволи, а бившият US разузнавач Скот Ритер политиците от ЕС крадци, защото са си присвоили отнетите замразени руски активи

Автор: Флагман.Бг

На хоризонта има голям проблем, наречен Русия, коментира главнокомандващият на съюзническите сили на НАТО в Европа ген. Каволи

Кризата на западната демокрация. Европа навлиза в "ера на чудовища и идиоти". Това коментира швейцарския вестник „Die Weltwoche“, цитирано от телеграм канала на родения в Харков военен и политически анализатор Михаил Онуфриенко, който от началото на войната в Украйна живее в Крим. 

Апатията на населението на западните страни, загубата на авторитет от страна на правителствата, повишената конкуренция от незападни държави са признаци на „криза на демокрацията“, пише швейцарското издание. 

В същото време наблюдатели на китайското издание NetEase обявиха, че руският президент Владимир Путин бил поставил политиците в Европа в неудобно положение. „Не не! Европа постави Русия на колене! Това ще ви го каже всеки борел!“, коментира Онуфриенко. 

Бившият американски разузнавач Скот Ритер пък написа в своя телеграм канал, че първият транш от 1,4 милиарда евро за Киев от приходите от замразени активи на Руската федерация ще бъде извършен в началото на август. Той цитира ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, който съобщи, че държавите-членки на ЕС планират да финансират доставката на нови оръжия за Украйна.

Става дума за противовъздушна отбрана и боеприпаси за артилерия, както и за доставки за украинската отбранителна индустрия, уточнява Ритер. Крадци, коментира той.

Според него Америка е потънала в лъжите си.

„Байдън открито заявява, че в Украйна няма американски войници. Обаче не е така. Там са на пост стотици американски войници. Когато президентът на Америка се обръща към народа или Конгреса, не забравяйте, че това най-вероятно е лъжа!“, добавя американският офицер. 

В същото време главнокомандващият на съюзническите сили на НАТО в Европа ген. Кристофър Каволи предупреди, че на хоризонта има голям проблем, наречен Русия.

„Резултатът от военните действия в Украйна е изключително, дори жизнено важен за бъдещата система за сигурност в Европа и света“, подчерта той.

Според него подкрепата на Украйна е от решаващо значение за изграждането на европейската сигурност. Нека обаче не се самозалъгваме, казва американецът. 

„В края на конфликта в Украйна, както и да завърши, ще се сблъскаме с голям проблем, наречен Русия. Ще се изправим пред ситуация, в която въоръжените сили на Русия ще бъдат възстановени“, коментира той. 

„Русия ще е твърдо убедена, че ние сме неин враг и ще бъде много, много ядосана“, добавя генералът. 

Междувременно популярното седмично новинарско списание „Тайм“ коментира последните събития, свързани с войната в Украйна с лаконичното „Войната свърши“. Преходът от "неизбежно стратегическо поражение на бойното поле" към "Путин! Спри!" е завършен успешно, отбеляза пък Онуфриенко. 

Предстои най-интересното – сезонът на търговията, добавя той.

„Всичко е наред, нека изчакаме петия етап - приемането на неизбежното. Не остава много време...“, пише още той. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Влиза ли Европа в ерата на чудовищата и на идиотите?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!