Руски "Искандер" ликвидира американска система HIMARS в Николаевска област

Нанесени са удари по редица бригади на ВСУ по всички фронтове

Въоръжените сили на Руската федерация с помощта на оперативно-тактически ракетен комплекс "Искандер-М" унищожиха американска пускова установка за РСЗО HIMARS в Новопетровка, Николаевска област. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

От ведомството публикуваха и кадри от обективен контрол.

"Екипажът на тактическия ракетен комплекс „Искандер-М“ на руските въоръжени сили е нанесъл ракетен удар по разузнат хангар с РСЗО HIMARS в село Новопетровка (Николаевска област). В резултат от удара е унищожена установката HIMARS с боекомплекта и група бойци на украинските въоръжени сили“, гласи съобщението.

Пункт за временно дислокиране (ВВР) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е ударен в село Липци, Харковска област, с планираща бомба ФАБ-3000.

Най-малко 50 украински военни са били убити, съобщиха правоохранителните органи пред ТАСС.

„В село Липци е открит десант на украинските въоръжени сили, унищожени са най-малко 50 военнослужещи, както и автомобили“, каза събеседникът на агенцията.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) загубиха до 335 души в зоната на отговорност на групата „Център“ за едно денонощие, съобщиха от руското министерство на отбраната.

Разгромени са редица украински части, отбелязват от ведомството и добавят, че врагът е загубил до 335 войници, една бойна бронирана машина, четири превозни средства, произведена в САЩ гаубица M777 и три оръдия D-30 на ден.

Украинските въоръжени сили са загубили танк "Леопард" и до 520 военнослужещи в зоната на отговорност на група "Запад".

В зоната на отговорност на група "Център" ВСУ са агубили до 335 военнослужещи.

Група "Днепър" е ударила три украински бригади, а група "Север" е нанесла поражения на четири бригади на ВСУ в района на Харков.

Групата войски "Восток" отблъсна контраатака на украинските въоръжени сили.

Украинските въоръжени сили загубиха до 620 военнослужещи в зоната на отговорност на групировка "Юг".

За последното денонощие руските сили за противовъздушна отбрана унищожиха 163 украински дрона, отчитат още от руското МО.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руски "Искандер" ликвидира американска система HIMARS в Николаевска област

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!