Радина Величкова след европейската титла: Вярвам, че ще постигна още по-големи успехи

Как шампионката на 100 метра до 18 години беше посрещната у нас

/КРОСС/ Европейската шампионка на 100 метра при девойките Радина Величкова се прибра у нас след триумфа в Банска Бистрица. Момичето, което покори върха, накара всички да заговорят за нея и за бъдещето, което има в спорта. Освен златото, младата спортистка грабна бронзово отличие в скока на дължина. Най-бързата европейка при девойките е на 16 години, от Пловдив и признава, че няма време за празник и почивка, защото я чакат тренировки.

"Чувството да чуеш химна и да се качиш на най-високата стълбичка е просто неописуемо. Искам да изкажа благодарност на треньорката си, без нея нямаше да успея. Винаги съм си вярвала, че мога и вярвам, че ще постигна още много по-големи успехи. Емоциите, когато си дойдох, бяха по-силни, защото ме посрещнаха близките ми хора. Те ме подкрепят в добро и лошо, винаги", споделя тя.

"До последно се борех за златния медал, казваха ми, че мога да го спечеля. Очаквахме го, можех и още по-добре. Адски съм щастлива. Беше много трудно да овладея всички емоции след златото, така и на скока взех медал. Там не съм много доволна, но занапред вярвам, че ще покажа по-добри резултати", допълва тя.

Следващото състезание за нея е световно първенство под 20 години. Там се надява да подобри личните си постижения. Няма да има почивка, защото признава, че за успехите се изисква труд и дисциплина и засега няма да празнува.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радина Величкова след европейската титла: Вярвам, че ще постигна още по-големи успехи - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!