МЪЛНИЯ от BNEWS: Конституционният съд взе решението! Пеевски и Борисов получават цялата власт в държавата!

Би Нюз

Най-чаканата новина в юлските жеги в държавата вече в факт! Съобщаваме я първо, ние от вашата медия BNEWS.

Решението на Конституционният съд за промените в конституцията, извършени от Сглобката, вече е взето. В момента се дописват мотивите от съдиите, които са близо 200 страници. Това научи BNEWS от най-точните източници в държавата! Информацията е абсолютно сигурна. Решението е гласувано и няма връщане назад. То не само няма да реши политическата криза, а ще я прати в нови измерения, макар и на малко по-късен етап.

Почти всички промени в частта за съдебната власт падат.
Връщат се старите разпоредби и всички орязани правомощия на главния прокурор се възстановяват. Промените са само в правомощията на Велико Народно Събрание.

Властта в прокуратурата отново в ръцете на и.ф. Сарафов

В случая печеливш е и.ф. Боби Сарафов и хората зад него – Бойко Борисов и Делян Пеевски. Пада и разделянето на ВСС на две части и новото разпределение на квотите в него. Връща се старото устройство в глава Съдебна власт.

За втори път след 2015 г. съдебната реформа на Христо Иванов и жълтопаветните либерали се провали и за втори път Христо Иванов обслужи директно Делян Пеевски, докато му топлеше скута и смучеше мазен каймак от турското му кафе.

По-любопитно е какво се случва със служебните кабинети на президента и парламента.

Главчев остава в менюто с порция още от Главчев

Решението за промените в тази част е с 6:6 гласа. Тоест, решение няма! Промените в този случай остават валидни и президентът ще може да назначава само кабинет “ала карт” от предварително зададени фигури. Това е огромна победа за тандема Борисов – Пеевски (доколкото съществува), които запазват контрола над изпълнителната власт чрез машите си Димитър Главчев и Калин Стоянов в МВР плюс Правосъдието и Прокуратурата.
Всички други опции от менюто за служебни премиери също са само техни. С изключение на Андрей Гюров, който вече е единствена опция на Радев, ако иска да покаже топки.

Парламентът остава постоянно действащ орган.
Решението в полза на Пеевски и Борисов в КС е дошло благодарение на двата гласа на новоизлюпените конституционни съдии Десислава Атанасова и съдията Белазелков. Оказва се, че с техните гласовое съдебната реформа на Христо Иванов и ДБ е напълно обезкостена, но служебната власт остава в ръцете на Делян Пеевски, който дирижираше техния избор. Така дефакто и деюре Христо Иванов с идеите си осигури константна власт в ръцете на Пеевски и неговия заложник и партньор Бойко Борисов.

Решението на КС ще има огромни последствия върху следващите избори и върху драмата в ДПС.
Изборите ще се правят изцяло под контрола на изпълнителната власт в ръцете на Пеевски и Борисов. Няма да има време и ДПС да реши своята драма, а Пеевски ще обжалва всяко решение срещу себе си в съда. Офертата, която Пеевски се очаква да направи към колегите си, които изгони от ПГ на Движението, ще бъде той да организира изборите и да плати масрафа, а листите да бъдат разделени 50:50 между него и лоялните на почетния председател Ахмед Доган.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МЪЛНИЯ! САМО в BNEWS! Конституционният съд взе решението! Пеевски и Борисов получават цялата власт в държавата! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!