Махат от поста Васил Терзиев, Красьо Черния измислил схемата

INTRIGI.BG

Истинска паника тресе столична община, след като из коридорите на „Московска” 33 все по-упорито се говори, че съдът ще касира вота за кмет на  София и Васил Терзиев ще трябва да се изнесе с личната си охрана от кметството.

Слуховете подклаждали, за да всяват паника, от общинари от БСП и ГЕРБ, а най-устат по темата бил Иван Таков от левицата, който тръбял навсякъде, че съдът всеки момент ще отстрани Терзиев от креслото му. Всъщност, за това намекна и самия градоначалник преди няколко седмици.

Кметът, който преживя инфарктна седмица заради скандала с назначенията на шестима директори на общински дружества, бил повече от притеснен, че действително под натиск магистрати ще го отстранят от поста му. Васил Терзиев вече се оплаквал, че само кметове от ПП-ДБ по райони се отстраняват, като последният е шефът на „Илинден” Емил Бранчевски. Така столичани от района и техни съкварталци от „Оборище”, след като управникът Георги Кузмов също бе отстранен от поста си от ОИК-София, ще трябва да отидат до урните и да си изберат нови управници.

Васил Терзиев подозирал, че секира е извадена и за неговата глава, след като Ваня Григорова и екипа й от БСП се сдуши с бившите управляващи от ГЕРБ, отцепилите се от „Възраждане” депутати и резервната гума на Бойко Борисов – Карлос Контрера от ВМРО. Партията на Терзиев е в пълна изолация и въпреки че има кмет и председател на Столичния общински съвет, не ПП-ДБ управлява града, вайкат се съветници от десницата. От „Спаси София” пък заплашвали, че също ще напуснат коалицията, научи още „Уикенд”, тъй като Борис Бонев и компания виждали как властта и милиардите бюджет за  София им се изплъзвали, разказаха още за вестника съветници. В свое интервю преди дни Бонев размаха пръст на „Продължаваме Промяната” и призова партията по-прецизно да си избира хората в листите, тъй като имало „големи разочарования”.

С мисията да осигури отстраняването на Васил Терзиев от поста му, е бил натоварен небезизвестния Красьо Черния. След убийството на Мартин Нотариуса и отстраняването на Пепи Еврото, той бил отново новия силен лобист в съдебната система, а освен това имал сериозни позиции в общината, наследени от Орлин Алексиев. Именно негова била идеята кметове на ПП-ДБ да бъдат отстранявани чрез съда, като се използвали несъществуващи техни участия във фирми. Тактиката очевидно работи и вече няколко районни кмета бяха отсвирени.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Махат от поста Васил Терзиев, Красьо Черния измислил схемата - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!