Смях! Николай Денков премиер само за няколко секунди

INTRIGI.BG

Буквално за секунди нарицаемият се „академик“ Николай Денков отново бе премиер, но веднага се отказа от тази възможност и върна на президента Румен Радев неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство. 

„Продължаваме промяната-Демократична България“, които след разпада в ДПС станаха втората по големина парламентарна сила и получиха втория шанс за съставяне на кабинет в този мандат, официално се отказаха, защото нямат никаква подкрепа след загубата на над 300 000 гласа на изборите.

Николай Денков и Кирил Петков, Божидар Божанов и Людмила Илиева дойдоха на „Дондуков“ 2, за да вземат и върнат мандата, връчен им от президента Румен Радев. Те закъсняха с 5 минути за процедурата.

„Благодаря, че ни дадохте възможност да проверим дали има мнозинство в това НС. Отговорът както очаквахме, е, че това няма да се случи. Няма да променим нашия подход“, изрепчи се джобният „академик” с видимо увесен от мъка нос.

Двете формации в коалицията първоначално имаха коренно различна идея какво да се прави с евентуален техен мандат – ПП искаха да се върне веднага, ДБ изразиха готовност за преговори за технически или програмен кабинет. Изненадващото им превръщане във втора по големина политическа сила промени ситуацията и те излязоха с компромисен вариант – предложиха декларация със 7 приоритетни закона, основно свързани с антикорупционно законодателство. С документа те се надяваха парламентарна подкрепа и поискаха Радев да отложи връчването на мадната с 3 месеца – за да се гарантира приемането им.

ГЕРБ, „Възраждане“, БСП и ИТН се отзоваха на разговорите, но декларираха, че декларацията не е достатъчна и подкрепа за кабинет няма да има. Затова и ПП-ДБ обявиха, че ще върнат мандата веднага щом го получат

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Смях! Николай Денков премиер само за няколко секунди - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!