Младоженци се отказаха от цветя, събраха пари и ги дариха на доброволците в борбата с пожарите

Труд

На сватбения си ден те се лишиха от красотата на цветята, за да подкрепят една кауза

Младоженците Биляна Павлова и Цанко Шишманов минаха под венчило в неделния ден (21 юли). Двамата се отказаха от това да получат от гостите си цветя на своя сватбен ден, а вместо това апелираха да дарят средствата в кампанията, инициирана от тях - "Да помогнем на доброволците в борбата с пожарите!".

В момента за каузата са събрани 1000 лв., като кампанията продължава до 9 август.

"Обичаме горите и природата на България. Част от корените ни са от Тетевен, Смолян и Панагюрище и милеем за планината!", споделят младите хора.

Високите температурите са условие за възникване на трудни за овладяване пожари в България. Националната асоциация на доброволците в Република България координира и изпраща подготвени доброволци на много от огнищата на пожари, а понякога тяхното оборудване и екипировка за доброволните формирования не винаги достига, за да бъдат те още по-ефективни, отбелязват младоженците Биляна и Цанко.

Особено полезни в труднодостъпните райони са пожарогасителите-раница. В този момент те са необходими за доброволците. Този тип раници-пожарогадители имат много предимства, като  едно от тях е - лекота, което позволява на пожарникарите да се движат по-бързо на терен и да достигат до труднодостъпни места. Освен това позволяват и точно насочване на водната струя.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Младоженци се отказаха от цветя, събраха пари и ги дариха на доброволците в борбата с пожарите - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!