ПИК: След чутовния провал с уж новите вагони, Гвоздейков изуми всички с отчаян ход

ПИК

Голямата гордост на служебния, а преди това редовен, министър на транспорта Георги Гвоздейков - вноса втора ръка на пътнически вагони от "Дойче бан“ за БДЖ, му носи повече главоболия, научи ПИК от свои източници в железницата.

В края на пиар пътуването от София до Бургас той съобщи пред медиите, че ароматизаторите за вагоните, са били откраднати още с пристигането си в депото.

В последните дни пък хиляди пътници на БДЖ пропищяха от нечовешките условия на пътуване. В големите жеги климатиците на вагоните не работят.

От ръководството на БДЖ обясниха объркано, че причината била във високите температури - климатиците не били пригодени за работа на такива температури. И се оплакаха, че липсвали и кадри, а 4 човека, отговаряли да поддръжката на над 50 вагона.

Гвоздейков обаче натиснал шефовете в железницата да изнамерят решение на проблема, който се превръща в голямо главоболие за него. Така от БДЖ предложили във всеки влак да пътува специално назначен електротехник, който да отстранява на място и в движение, възникнали аварии с климатичната система.

Работещи в БДЖ се шегуват, че електротехникът първо трябва да мине през локомотивите, за да оправят неработещите климатици в машините. Нечовешките условия на труд обаче не спират машинистите достойно и отговорно да вършат своята работа. Температурите в кабините надвишават 45 градуса. Наскоро на машинист му е прилошало заради адската жега, при която е принуден да работи. Нищо, че съвсем наскоро транспортният министър издаде заповед всички климатици в локомотивите, да минат профилактика и да заработят.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО В ПИК: След чутовния провал с уж новите вагони, Гвоздейков изуми всички с отчаян ход - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!