Жена от опожареното село Воден: Ако не беше Калин Стоянов, майка ми щеше да изгори!

Калин Стоянов пратил полицаи да изведат възрастната жена. Всичко горяло, когато дошли полицаите

"Щях да изгоря, виждам, че пожарът идва, аз съм легнала. Ако не бяха те.... Караха ми се, викаха ми, искаха да ме спасят да излезна жива", сподели и спасената възрастна жена

"Искрени благодарности искам да изкажа на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Защото, ако не беше той, майка ми щеше да изгори м пожара. Той е пратил полицаи да я изведат. Тук отпред всичко е горяло, когато са дошли полицаите."

Това разказа през сълзи жена от пострадалато от пожара село Воден.

"Майка ми бързала да си вземе личната карта, те ѝ казали - "Жена, излизай, излизай, защото ще изгориш", разказа през сълзи жената.

"Щях да изгоря, виждам, че пожарът идва, аз съм легнала. Ако не бяха те..., аз съм много благодарна на тези полицаи. Караха ми се, викаха ми, искаха да ме спасят да излезна жива. Аз рева за кученцето, че то остана вътре, благодаря на Господ, че и то ми остана живичко", сподели и спасената възрастна жена.

Припомняме, че вчера пострадалите от огненото бедствие жители на Воден изгониха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и бившия премиер акад. Николай Денков от селото, като ги нарекоха "екскурзианти".

Инцидентът се разигра пред кметството на село Воден.

„Изчезвайте екскурзианти такива! Изчезвайте, да ви няма. Екскурзианти не ми трябват“, обърна се местен жител към Петков, който поиска да разговаря с него.

Преди това във Facebook Петков се похвали, че заедно с Денков са прелетели над селото с малък самолет. Той сподели, че докато е летял му е хрумнала идея как да се справят с пожара, като предложи 8 малки самолети с термо камери да патрулират, за да установяват къде има пожари.

След кацането в обгореното село обаче "волните летци" попаднаха в окото на гнева на жителите. "Хайде да ви няма! Изчезвайте, екскурзианти такива!", развикаха се изтерзани от мъката си воденци. Усмивката на Кирил Петков замръзна на лицето му и дори не успя да отговори. А пък Денков просто се смали още повече, не обели дума и се засуети накъде да тръгне, за да се спаси от народния гняв.

Преди това Петков и Денков обясняваха във Фейсбук, че ако имахме самолети, оборудвани за гасене на пожари, можеха да загребват по 6 тона вода директно от язовира.

Във въздуха на Петков дошло просветлението: „Един такъв самолет може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви. Това също би предотвратило неконтролирания пожар. Трябват превантивни мерки, които работят, а не само да се тича след трагедиите“, посочи Петков.

Сблъсъкът с реалността обаче се оказа трагичен и за двамата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Жена от опожареното село Воден: Ако не беше Калин Стоянов, майка ми щеше да изгори!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!