Радина Величкова носи радост и злато за България, очакваме втори финал на европейското първенство по лека атлетика за девойки (ВИДЕО)

Труд

Радина Величкова продължава със силното си представяне на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18-годишна възраст в Банска Бистрица, Словакия. След като само преди ден триумфира с титлата в бягането на 100 метра, днес българката блесна и в скока на дължина.

16-годишната атлетка се класира на финала в дисциплината. Тя записа резултат от 5.86 метра и по този начин ще може да се бори за още един медал. Финалът е по-късно тази вечер.

Радина е най-бързата спринтьорка на 100 м в Европа при девойките. Величкова триумфира с време от 11.46 секунди. Така възпитаничката на Ива Пранджева постави нов национален рекорд и донесе на страната ни първа титла на Стария континент.

Среброто завоюва Шаде Лапорал (Франция) с 11.54 секунди, а бронза грабна Мия От (Естония) с 11.62.

Половин час преди триумфа на спринтьорката България спечели и първия си медал на шампионата. Той бе завоюван в бягането на 110 м с препятствия от Християн Касабов, който се нареди трети. Варненецът финишира за 13.47 секунди, като за място на почетната стълбичка изпревари с една хилядна Тоби Райт (Великобритания). Шампион стана Киян Ескалона (Италия) с 13.22 секунди, следван от Люка Домерже (Франция) с 13.34.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радина Величкова носи радост и злато за България, очакваме втори финал на европейското първенство по лека атлетика за девойки (ВИДЕО) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!