Какво всъщност казва Пеевски в мистериозното си съобщение до медиите

АВТОР: ПИК

Какво казва мистериозното прессъобщение на председателя на ДПС Делян Пеевски от два реда, изпратено до медиите няколко часа след щурма на заключената за ремонт централа на партията под водачеството на Джевдет Чакъров, другият председател на ДПС.

Соня Колтуклиева събра мнения на депесари, които се дистанцират от конфликтите в ДПС.

Накратко:

- Делян Пеевски им казва: Вие не представлявате никого, освен себе си.

- Ръководните органи трябва да се свикат по реда, предвиден в Устава, но вие нямате достатъчно гласове за това.

- Новото начало в ДПС е факт и няма връщане назад към сладкия живот на вечните депутати и клиентелисти, забогатяващи под сянката на ДПС.

Фракционерството, каквото беше демонстрирано днес на сбирката в хотел “Балкан”, се наказва по Устава на ДПС и всички може да бъдат изключени от партията.

- “Ново начало” не означава напускане на ДПС и създаване на партия с това име, означава освобождаване на партията от амбициите на дерибеите.

- Днешният позор пред централата на ДПС показа, че се налага стил на агресия и отцепничество, които Пеевски няма да търпи.

Засега не е ясно какво ще предприемат сподвижниците на Делян Пеевски. Ясно е само, че ожесточението на сподвижниците на Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Илхан Кючюк, които говорят от името на Ахмед Доган, наричан вече “призрака”, ескалират, но не могат да доведат до уставни промени в партията, на която Делян Пеевски продължава да е председател, въпреки искането му за оставка с писмо, приписвано на почетния председател.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГОРЕЩО В ПИК! Какво всъщност казва Пеевски в мистериозното си съобщение до медиите - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!