Гореща версия! Пожарищата в България вещаят война, а политическият ни елит се готви за нея!

Андрей Андреев, Би Нюз

Най-фрапиращата версия за пожарите, на която попаднах до момента.
Буквално преди броени минути, при разговор с приятел – най-добрият анализатор от тези, които познавам лично, и един от най-добрите в страната въобще, – ми обърна внимание, че пожарите означават война…
Защо?

Блинкън смята, че други страни ще подкрепят Украйна, ако САЩ се откажат при Тръмп

Европа да се готви за война, зове Столтенберг

Преди да мина към конкретика, през изминалите дни с други мои познати „залагахме“ какво се цели с тези повсеместни палежи. Моята версия бе, че разчистват терени за нови соларни паркове, други смятаха, че отвличат вниманието ни по стар политико-мутренски обичай и все от този род.
Но това преди малко беше върхът!

  • Как така война? – възкликвам с почуда.
  • Британски експерти доста отдавна отчетоха, че при конфликта в Украйна като сериозна пречка се оказало наличието на гористи територии в големи мащаби, понеже:
  • Там се създават окопи и укрития;
  • Там е по-трудно да те локализират с въздухоплавателна техника;
  • Атаките с дронове са с по-ниска ефективност;
  • Повече или по-малко е възпрепятствано предвижването на наземна военни техника…
    На гола пустош си обречен. – добави моят приятел.

    Сега вижте къде са основните и най-големите стихии:
  • Около Ямбол;
  • Хасково;
  • Варна!!!;
  • В Средна гора на няколко места – територията от село Михилци до село Иван Вазово, където, по думите на друг мой приятел и доброволец ( Zhivko Stefanov ), има военен склад; северните склонове на Средна гора, в посока ВМЗ-Сопот също горяха; горя и около Отец Паисиево.

  • Може да се окаже, че цялото това фиаско с разцепване на партии, при това ключови в управлението на страната, е нищо повече от ясната заява на най-прозорливите политически лидери, към кой геополитическо лагер се ориентират. А кой е най-шлифованият политик в страната, макар и в ролята си на Почетен председател, мисля, е ясно за всеки. Съвсем не отдавна и Христо Бойкикев обяви края на своята политическа кариера, като едва-едва дочака следващия ден, за да излезе с интервю, в което говореше за това, че България, май, ще трябва да преосмисли геополитическото си поведение.
    Сиреч, тук говорим разпадане на т.нар. елит, което може да бъде наречено и оттегляне на мафията (поне на най-опитната й част) от преките управленски лостове и институции.
    Последното се случва при няколко обстоятелства:
  • При натиск отвън, но натискът е по-скоро в посока за съставяне на правителство, отколкото за повсеместен партиен разпад;
  • Натиск отвътре – също липсва, стигнахме само до стадий „диванен революционер“ и не успяхме да продължим метаморфозата към нещо повече;
  • При задаващ се неизбежен военен конфликт, който винаги е наследяван от военна диктатура в страните от губещия лагер.
    Явно Соколът и тези от неговия ранг НЕ желаят да бъдат асоциирани с управленския елит на една обречена да загуби потенциална война страна. Или пък още отсега пристават на бъдещия победител в лицето на един военен оркестър.

    И за да не бъдем съвсем черногледи, ще спомена и положителния момент, а именно, че именити евроатлантици като Делян Пеевски, са заложили отдавна на губещата страна и по-всяка вероятност ще се отървем от тях.
    Седи, грей се! За друго така и не показа топки, народе!!!!

Андрей Андреев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гореща версия! Пожарищата в България вещаят война, а политическият ни елит се готви за нея! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!