Две бири и порция морски дарове – дължите ни 270 евро!

INTRIGI.BG

Разследване на британската Daily Mail в центъра на гръцкия остров Миконос показа шокиращи резултати по отношение на цените в местен ресторант. Репортер на медията се пусна под прикритие като клиент, за да установи дали обвинения в Trip Advisor за абсурдно високи цени са истина.

Той се представи под името Ник Крейвън и поръча две бири с ястие с морски дарове, без предварително да провери колко струват и в крайна сметка получи за кулинарното удоволствие сметка от … 270 евро

„Варени зеленчуци – 19,80 евро. Гръцка салата – 28,50 евро. Агнешки котлети – 285 евро за килограм, прочутият стек от рибай – 850 евро за кг. (за сравнение, в луксозно заведение в Лондон е на цена от 130 евро за килограм). При морските дарове – омар – 295 евро за килограм“, посочва част от видяното в менюто репортерът.

Източник: iStock

После уточнява, че с дребен шрифт в най-долната част на листа има и предупреждение: „Всички цени са за 100 грама, минималната поръчка е 480 грама“. В опит да оспори сметката, Ник Крейвън получил единствено отговор, че цените са такива, каквито са.

Разследването публикува и много отзиви на недоволни клиенти в Trip Advisor, които съветват въпросното заведение да се избягва на всяка цена. Също така припомня и, че преди няколко години същият този ресторант се прочу с калмари за… 1300 евро, в резултат на което министърът на туризма разпореди проверка и бяха открити данъчни нередности.

Впоследствие, от компанията изпратиха своето мнение за случая на друга медия, в което са категорични, че разследването на Daily Mail е умишлена провокация срещу тях. 

На остров Миконос има хора с намерения да съсипят изживяването, което предлагаме на нашите гости, като разпространяват нереалистични и неточни обвинения“, се посочва в него и се отричат категорично всякакви обвинения за измама на туристите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Две бири и порция морски дарове - дължите ни 270 евро! - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!