ПИК: Сред тези трима бизнесмени ли е онзи, за когото Пеевски хвърли бомба, че е купил "прекрасна къща" на президента Радев

АВТОР:  СНИМКА: ТРУД/ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

Президентът Румен Радев се е облагодетелствал от щедър роден олигарх с недвижимо имущество, а самият олигарх е бил награден от държавния глава.

Намек за това отправи тази сутрин в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Проверете един олигарх, който скоро беше награден, за кой е купувал прекрасна къща за след мандата", бе точната реплика на Пеевски. 

Най-скоро назад във времето, само преди малко повече от месец, трима богати българи се отбиха през Гербовата зала в президентството, показа мигновена проверка на ПИК.

В началото на миналия месец Румен Радев им връчи ордени "Стара планина" за принос към икономическото развитие на България.

На церемония в Гербовата зала с орден "Стара планина" първа степен бяха удостоени проф. Цоло Вутов - собственик на "Геотехмин", Красимир Дачев - собственик на "Свилоза" и проф. Николай Вълканов, председател на Съвет на директорите в "Минстрой Холдинг". 

Специално указът на Радев за награждаването на Николай Вълканов бе издаден на 21 ноември и публикуван в "Държавен вестник" на 25 ноември, но награждаването на бившия вицепрезидент на "Мултигруп", който се счита близък и до Ахмед Доган, дойде две години по-късно. Предложението за ордена дойде от служебния кабинет на Гълъб Донев.

Около указа, чийто текст гласи "Награждавам проф. Николай Георгиев Вълканов с орден "Стара планина" първа степен за изключителния му принос и заслуги към икономическото развитие на страната", се разпали скандал, тъй като правителствената пресслужба така и не излезе с информация, че служебният кабинет е взел подобно решение. 

Орден "Стара планина" е най-високото държавно отличие, като с него се награждават български граждани - държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, обществени и културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат изключително големи заслуги към Репубрика България.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГОРЕЩО В ПИК: Сред тези трима бизнесмени ли е онзи, за когото Пеевски хвърли бомба, че е купил прекрасна къща на президента Радев - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!