Меглена Кунева: Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики

/КРОСС/ Урсула фон дер Лайен беше избрана за втори мандат като председател на Европейската комисия. Тя спечели с мнозинство, което успя да учуди самата нея. Това ще е мандат насред геополитически бури, насред война, ветрове на промяната вероятно около Вашингтон, все по-сложно място на ЕС в глобалната икономика и процесите по цял свят. Очакванията към новия мандат коментира в БНТ "Денят започва" първият български еврокомисар Меглена Кунева.

Полякинята Ева Заянчковска-Херник към Урсула фон дер Лайен: Трябва да отидете в затвора, а не в Европейската комисия | Budnaera(.)com

По думите й Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики, създаде добри връзки с Европейския парламент, което се вижда от резултата при гласуването, не отстъпи от зелената сделка, макар и не докрай осъществени всички идеи, бори се за позициите си по войната в Украйна.

Тя умее да преговаря с политическите семейства, ще продължи политиката си, каза го в своята реч, но тя умее да се вслушва, няма да отстъпи от нещата, към които е истински ангажирана, отбеляза Кунева,

Фон дер Лайен ще продължи да се бори за налагане на зелената сделка, в речта си отделя много силна част, посветена на земеделските производители.

Политиката е не само стратегия и не само излагане на идея, политиката е поведение и характер. Урсула фон дер Лайен мисля, че ги има и двете и това помогна за преизбирането й, подчерта Меглена Кунева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Меглена Кунева: Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!