Летище София не е засегнато от глобалния срив в мрежата, но Ryanair отмени полети

Снимка: iStock by Getty Images, Бизнес.dir.bg

Засегнатите пътници ще бъдат уведомени, заявяват от компанията, след като "Майкрософт" претърпя IT блокаж

Летище София не е засегнато от глобалния IT срив, който засегна компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.

Оттам уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати летища или авиокомпании.

Компания "Райънеър" обаче е сред засегнатите. Авиопревозвачът предупреди за смущения в трафика заради глобалния ИТ срив, полетът Берлин-София е отменен.

Нискотарифната авиокомпания предупреди за "потенциални смущения в мрежата" заради спирането на глобалната система на трета страна, предадоха ДПА и Франс прес.

Засегнатите пътници ще бъдат уведомени и всички, пътуващи през мрежата на авиокомпанията в петък, 19 юли, трябва да проверят в мобилното приложение на "Райънеър" за най-новите актуализации за полетите си, посочва превозвачът, цитиран от БТА.

Полет Берлин-София, изпълняван от "Райънеър", е отменен, сочи информация на сайта на Летище София.

Малко по-рано стана ясно, че операционната система Windows 10 е претърпяла срив на глобално ниво.

Компютрите на потребителите са забили на екрана за възстановяване, а причината е бъг в нова актуализация на сигурността, създадена от компанията Crowdstrike.

Банкови институции, супермаркети и медийни компании в Съединените щати са спрели работата. Докладват се и проблеми при набирането на спешния номер 911. Телевизии и радиа са офлайн, съобщи "Гардиън".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Летище София не е засегнато от глобалния срив в мрежата, но Ryanair отмени полети | Бизнес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!