Управниците богатеят, а народът пълни гробищните паркове

Retro.bg

Хората с необуздана жажда за власт и пари нямат свършване. От тях няма абсолютно никаква полза. Отърваване ще има само ако всички се ометат от лицето на държавата и управлението. Ще припомня огромното зло, което тези хора причиниха на България.

Ще ви върна в далечната 1988-1989 г., когато от общо 209 страни в света България заема първо място по производство на електрокари, мотокари и цигари и е една от страните с най-експортна икономика в света. През 1988 г. България е третата страна в света след САЩ и Япония по производство на микропроцесорни системи. От началото на 70-те години България направи огромни капитални инвестиции в електронната промишленост, което доведе до вдъхващи уважение производствени мощности и изследователски звена в областта на микроелектрониката. Водещият производител на електронна техника има 5 изследователски и развойни института, център за обучение и софтуерна лаборатория, както и 29 завода и 2 предприятия за сервиз и инженеринг. Заводите са разпределени в цялата страна, което осигурява заетост и кадрова обезпеченост на всички основни райони в страната. В този огромен комплекс от заводи работят над 40 000 инженери, служители, работници. Само в 5-те изследователски института работят 4000 души.

Но четвърт век по-късно всичко това е унищожено, разрушено варварски, защото започва реставрацията на капитализма. Очакванията, че приватизацията и частната собственост ще направят икономиката по-ефективна, че ще се повиши производителността на труда, отиват на вятъра. Това безумие връща България десетилетия назад. Последствията са ужасяващи – над 2 млн. излетяха за чужбина, а 2 млн. бедстват, мизерстват и изнемогват. Народ изморен, обезверен, изтощен, но за съжаление, все още спящ.

Продължаваме да избираме едни и същи 240 хрантутници, да ги дундуркаме, търпим, а после люто да псуваме. Защото разбираме, че са избрани не да работят за народа си, а да го довършат по-бързо. Мръднаха ли пенсията така, че да стига за повече от една седмица? И няма ли да престанат да дразнят хората с „прогнози“ като последната, че за да оцелее един човек, са му необходими 1500 лв.? Че в колко домове ще намерите у един човек тази сума? Защо не питате как оцелява българинът с пенсия от 480, 580, 612 лв.? И колкото повече се застоявате в НС и МС, толкова повече богатеете, а народът страшно обеднява и пълни гробищните паркове. Но… давайте, сега ви се е паднало да грабите, трупате и падате все по-ниско. Давайте, докато все още спим!
 
Валерия Стефанова, Лондон

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Управниците богатеят, а народът пълни гробищните паркове - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!