Вълка писал кървавото писмо на Доган?

INTRIGI.BG

Писмото, с което Ахмед Доган поиска оставката на шестима от ДПС, включително на председателя Делян Пеевски, предизвика политическо земетресение. В навечерието на връчването на втория мандат, който трябваше да отиде в партията, тя се разцепи и от втора се превърна в четвърта парламентарна сила. Това е само началото на сложен процес, който най-вероятно ще доведе до създаването на нова формация около Делян Пеевски, което във всички случаи ще се отрази на политическите процеси в страната. Отсега е сигурно, че ДПС на Доган няма да постигне на следващите избори впечатляващия резултат от предишните, а роенето на доскоро стабилната формация ще продължи.

Писмото на Доган отекна като гръм и в началото малцина обърнаха внимание, че дискурсът му е нетипичен за философския и понякога неразбираем стил на Ахмед Доган. В него липсваха метафорите, асоциативните препратки и закодираните смисли. Вместо това се използваха изрази като „Късно е, либе, за китка“ – народна мъдрост, звучаща изключително нетипично, произнесена от устата на Сокола. Фрази от типа: „И за голяма моя изненада се твърди, че всичко (използването на прокуратурата и полицейските служби за сплашване), което се прави, е било с мое съгласие!? Абсурд!” били напълно нехарактерни за изказа на Доган, твърдят хора от близкото му обкръжение.

Никой не оспорва, че писмото е огласено публично със съгласието на основателя на ДПС, но всички са категорични, че то не е негов автентичен текст. Освен това в първоначалния вариант обръщението към депесарите е пълно с правописни грешки, а почти нито една запетая не е поставена на правилно място, пише „Филтър“.

Известно е, че Вълка, от когото манекенката Ивайла Бакалова има дете, дължи кариерата си на ДПС и лично на Сокола. Около името му периодично са избухвали скандали, а последният бе през април тази година, когато Столичната община взе решение за разрушаване на негов имот на язовир „Искър“, построен против всякакви правила. Дълго време Вълка отблъсквал представили на държавата от достъп до имението с твърдението, че на неговата територия има бременни кошути, застрашен дивеч и стари сгради. Въпреки опитите му да спре събарянето, то се случи.

„Бяха направени опити да се докаже, че това е реконструкция на стара сграда. Проверихме стари кадастрални планове и се доказа, че тук никога не е имало сграда. Имението се намира в територията на Държавно ловно стопанство „Искър“. Чудно как е била построено, без да се пречи на бременните кошути, и как никой не е забелязал незаконното строителство“, попита риторично тогава главният архитект на София Здравко Здравков.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Вълка писал кървавото писмо на Доган? - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!