Руски генерал: Откриваме ловния сезон за F-16, американските самолети ги очаква лавина от огън

Дори пехотинците ще ги дебнат в окопите с преносими ракетни системи

САЩ разположиха изтребители F-16 в България и Полша

Според генерал-майор Владимир Попов руските въоръжени сили трябва да нанасят многократни удари по летища с определена честота, така че въоръжените сили на Украйна да нямат възможност да приемат на тях чужди самолети

Зеленски към Запада: Да унищожим руските летища и ще се придвижим към мир

Когато американските изтребители F-16 най-накрая се появят в Украйна, ще започне истински лов за тях.

Това заяви заслужилият военен летец на Руската федерация генерал-майорът в оставка Владимир Попов, цитиран от руски медии.

Той смята за правилен ход, че Русия е обявила бонус от 15 милиона рубли за свален американски изтребител.

"Разбира се, това е правилният ход, това ще се превърне в допълнителен психологически натиск. От наша страна F-16 ще бъдат преследвани от зенитчиците и изтребители. Дори пехотинците ще дебнат в окопите с преносими зенитни системи "Стрела", за да свалят първия F-16...", обясни генералът.

"Както казвахме преди, ще започне социалистическо съревнование. Мисля, че ще имаме лавина от огън и F-16 едва ли ще могат да летят на по-близо от 25-30 километра от линията на съприкосновение. Но все пак трябва да сме подготвени за факта, че тази технология, макар и стара, е доста сериозна", преупреждава ген. Попов в интервю за "Московский комсомолец".

Според генерала руските въоръжени сили трябва да нанасят многократни удари по летища с определена честота, така че въоръжените сили на Украйна да нямат възможност да приемат на тях чужди самолети.

"Тактическата наука за използване на авиацията гласи, че приоритетните удари се нанасят точно по вражеските летища. Тези цели, както и командните пунктове и системите за противовъздушна отбрана, са приоритет във всякакви бойни сблъсъци", коментира бившият боен пилот.

"Необходимо е не само да "ослепите" врага, но и да нанасяте физически удари поне 3-5 пъти седмично или на две седмици. Има такива възможности. Това ще създаде нервна обстановка и ще внесе несигурност в личния състав на украинските ВВС в авиобазите", убеден е генерал Владимир Попов. 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руски генерал: Откриваме ловния сезон за F-16, американските самолети ги очаква лавина от огън

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!