Ченчев: Критиците на „едноличното“ управление на Нинова днес управляват двулично – социалистите не заслужават това

/КРОСС/ Защо в ЕП нашите представители не са участвали в гласуването на резолюцията за още помощ и оръжия за Украйна? БСП има ясна позиция - „против"

„Това, което предупреждавахме в няколко поредни кампании се случи - да виждате в Народното събрание да се говори за хората през този един месец работа? За закон, по който да се работи? Нали, имаше спешни закони? Нали, имаше закони по Плана за възстановяване и устойчивост? Парламентът трябва да работи, особено по време на кризи. Не, парламентът днес само изслушва. Няма и един проект за решение".

Това заяви в предаването „Делници" на Евроком народният представител от „БСП за България" Иван Ченчев.
В разговора за политтическата отговорност и ще има ли кабинет: „Къде е отговорността на Борисов? Дойде в парламента, за 24 часа обяви едно проектоправителство, каза - аз съм отговорен, но преговори няма да има. Защо да няма преговори? Защото не иска да има кабинет. Защото си мерят резултатите с ПП и си подсигуряват единствено собственото оцеляване", посочи Ченчев.

По думите му отговорността за целия този хаос е на Борисов, на Кирил Петков, които отказват да съставят кабинет, защото си мерят рейтингите и кой на кого щял да свали резултата на следващи и по-следващи избори. „Несериозно е заради сериозността на всичко, което се случва като кризи у нас и света, добави социалистът.

„Как обявяваш, че искаш да влезеш в разбирателство с човека до теб - като го изслушваш или като предварително му поставиш условия. Това сериозно ли е? Как да се стигне до разбирателство като 3 партии поставят 3 различни условия. Кого баламосват, че искат правителство", реагира м коментара си за политическата ситуация у нас Ченчев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ченчев: Критиците на „едноличното“ управление на Нинова днес управляват двулично – социалистите не заслужават това - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!