БСП: Гуцата издаде диагноза на Корнелия

INTRIGI.BG

Раздиращата се от противоречия БСП е изправена пред нова дилема. Въпреки решението на съда, че Атанас Зафиров е временен председател на социалистите, в регистъра на политическите партии продължава да фигурира името на Корнелия Нинова.

До казуса се стига, тъй като решението от 10 юли на Софийския градски съд все още не е влязло в сила, а промените не могат да бъдат вписани, докато не стане ясно дали ще бъдат обжалвани пред Върховния касационен съд на нов избор на лидер, пише „Филтър”.

Съдът заличи Нинова като лидер и вписа Зафиров като представляващ, но това още не е отразено в регистъра.

Заради оплетената ситуация в момента БСП не може да подаде документите си за получаване на поредния транш от държавната субсидия. Така дори не може да преподпише договора с областната управа за централата си на „Позитано“ 20.

Не е ясно и кой ще подписва и подава документи за участие на БСП в евентуалните предсрочни избори наесен, , за което предупреди първо Narod.bg. Нинова е председател на БСП и всеки документ, подписан от друг, е незаконен. Самата Нинова намекна в интервю, че ще обжалва решението на съда за вписването на Зафиров и предстои тежка съдебна и битка.

„Аз съм действащият председател и това, което правят, ще въвлече БСП в много големи проблеми. Всеки документ в момента, подписан от друг, е незаконен. Те подписват документи, управляват де факто партията, ще водят разговори за правителство някакво – те не са легитимни да го правят“, заяви твърдо Нинова.

Зафиров веднага отговори на атаката и обвини Кормения, че юридическата ѝ експертиза куца. Според него има решение на съда, съответно има представляващ партията и неговият подпис е напълно легитимен.

Всичко останало било опит за саботаж на партията и рушене на нейния имидж. Зафиров успокои избирателите, че ако се стигне до избори, нито той като временен председател, нито Нинова ще утвърждава листите, защото това е в правомощията на Националния съвет на БСП.

„Да ви призная честно, това е малко като раздвоение на личността. Хем подаваш оставка, след което атакуваш собствената си оставка в съда, но в крайна сметка това е право на г-жа Нинова. Решението на съда е това. Оттук нататък следваме нашия устав и разпоредби.

Дали има право новото ръководство да подписва, да прави каквито и да е действия – разбира се, че има. Новото ръководство работим за обединение вътре в БСП на хора, които са обидени, на цялото ляво пространство и най-вече към президентската институция, за да спре тази студена война“, намеси се в спора и шефът на червената група в парламента Борислав Гуцанов – Гуцата, известен с криминалното си минало.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БСП: Гуцата издаде диагноза на Корнелия - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!