Залогът е огромен. Изборите ще са 13 октомври, а служебният кабинет ще е или на Радев или на Пеевски!

Би Нюз

Датата за изборите вече е ясна – 13 откомври. Това е сигурно след провала на втория мандат. За третия президентът ще подходи така, че да остави време за изборна кампания от първия учебен ден на 15 септември.
По-интересно е кой ще държи властта дотогава. Хипотезите са две. И двете зависят от Конституционния съд, който трябва да реши за промените в основния закон, които ликвидираха възможността президентът еднолично да назначава служебните кабинети. В момента върви страшен натиск върху конституционните съдии по линия на службите и Пеевски, за да забавят решението си до есента или да потвърдят конституционността на промените, направени по идея на Христо Иванов. Ако това стане, Пеевски ще запази контрола върху изпълнителната власт чрез своите маши от типа Главчев и Калин Стоянов.
Безсловесни, но брутални изпълнители с каквито Пеевски обича да работи.
За Пеевски това е въпрос на живот и смърт, защото се бори за политическото, а и физическото си, оцеляване след опита да отнеме ДПС от ръцете на неговия създател и духовен баща Ахмед Доган. Позволи си да скочи на Путин без да има американците за свой съюзник. Тъкмо обратното – САЩ го сложиха в най-черния от черните си списъци, от който и Тръмп не може да го извади.
Ако промените останат валидни, Радев отново няма да има реален избор и ще назначава за премиери и министри само от капиите на Пеевски.
Ако КС излезе с решение до края на юли и отреже промените, което е най-логичното действие, Радев отново ще получи цялата власт, а с политическите амбиции на Пеевски е свършено, защото фигура като неговата без партия като ДПС зад гърба му няма потенциал да атакува парламемта. Дори с циганска партия, каквато той се заканва да прави.

В момента решението е в ръцете на Радев и Борисов, които са другите двама, освен Пеевски, които имат хора във висшия орган. Борисов е ключов, защото е податлив на влияние – има дълбока бизнес връзка с Пеевски. Оказа се, че идиотите от Продължаваме Промяната и ДБ само за две години превърнаха Пеевски от санкциониран олигарх по Магнитски, стопен дори физически, до най – мощния в държавата, който си позволи да смачка Борисов психически, да ограби Ахмед Доган и да скочи на политика с най-високия рейтинг в държавата.

Ако Пеевски запази властта през служебния кабинет тип “Главчев”, той ще атакува брутално Ахмед Доган и ДПС в опит да овладее партията и ще хвърли огромен държавен и финансов ресурс на изборите, за да запази властта. Ако успее, Борисов и ГЕРБ ще са следващата бърза жертва на Пеевски до няколко месеца. Той атакува като соленоводен крокодил – бързо, брутално и с дива ярост, без да му мисли.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Залогът е огромен. Изборите ще са 13 октомври, а служебният кабинет ще е или на Радев или на Пеевски! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!