Слави се завръща в bTV

INTRIGI.BG

Българският политически живот минава през всевъзможни перипетии през последните две години и пренарежда играчите във властта всеки изминал ден. Правенето на прогнози е почти невъзможно, но един извод е безспорен – Слави Трифонов се очертава като единствения печеливш от продължаващия доста дълго политически хаос.

Партията му „Има такъв народ“ се представи повече от задоволително на последните избори, а самият Трифонов се завръща триумфално в bTV, където прекара с екипа си 19 години.

Договорът му не бе подновен преди 5 години, като обвиненията на шефовете на медията бяха, че чрез шоуто се прокарва политическа пропаганда. Примерите са много, но най-яркият е подкрепата, която Слави и сценаристите дават за кандидатурата на Меглена Кунева за президент през 2011 година, както и лансирането на определени политици като Николай Василев, който през 2021 г. бе предложението на ИТН за премиер.

Трифонов, който безспорно е сред най-опитните телевизионери и мениджъри, създаде телевизия 7/8, която обаче не успя да се наложи, не произвежда почти никаква продукция и не е в цветущо финансово състояние.

От есента обаче екипът на Трифонов завладява отново ефира на bTV. Гвоздей в програмата тогава ще стане риалити шоуто „Бягство съм победата 2. Съкровището“, което ще бъде продуцирано от фирмата на Евгени Димитров-Маестрото „ЕМД Ентъртейнмънт“. Компанията не е известна в тв средите и името й не стои зад нита една значима продукция. Дори непредубедените са сигурни, че зад нея стои Слави Трифонов, който като политик няма право да движи бизнес. Шоуто ще се снима като риалити филм из цяла България и ще има състезателен характер.

Идеята е да бъдат рекламирани историята, битът, нравите и културата на българите, поради което участниците ще пеят народни песни, ще тропат хора и дори ще плетат на две куки.

Първият сезон на риалити шоуто бе излъчен преди 15 години и бе част от „Шоуто на Слави”. След дълга пауза то ще бъде оживено отново от неговите хора, а патосът му ще импонира на идеите на партиите с националистически уклон. Макар че в „Бягство към победата“ няма да се коментира политика, присъствието на съмишленици на Трифонов на екрана в национална телевизия ще повиши значително рейтинга и тежестта на формацията.

Стоплянето на отношенията на Слави с bTV започна още през пролетния сезон, когато актьорът от неговото шоу Краси Радков бе избран за водещ на „Денсинг Старс“. Макар че за водещи са били спрягани и други актьори и журналисти, изборът пада тъкмо върху Радков. Той безспорно е талантлив актьор, но е странно, че bTV предпочита тъкмо него, въпреки че се налага да плати значителна сума на Трифонов за „ползването“ на актьор от неговия екип.

Слави Трифонов не е ухажван единствено от телевизията, в която е работил най-дълго, но и от политиците. През 2022 г. ИТН се оказва първата партия, която получава безплатно държавен имот за партийна централа. Тогава правителството приема предложението, внесено от Гроздан Караджов от ИТН, формацията да ползва апетитен имот на столичния булевард „Витоша“ 148. Жестът към хората на Трифонов се коментира като флирт с „Има такъв народ“, която често се озовава в ситуацията да бъде златен пръст за решаване на сложни политически казуси.

Шоуто „Бягство към победата 2“ пък, което вече се рекламира от медията, няма да бъде единственото предаване на Слави, което ще се върти по bTV. Източници на „Филтър“ твърдят, че екипът чрез фирмата на Маестрото ще получи възможността да прави поне още две шоута, създадени на базата на различни игри. Предполага се, че те ще бъдат известни чуждестранни формати, но побългарени, така че да не се плаща за лиценза.

„Ако „Бягство към победата 2“ е успешно, всички врати ще са отворени“, заяви в интервю Евгени Димитров, който официално отваря вратата на Трифонов и компания към bTV чрез „ЕМД Ентъртейнмънт“. Това едва ли щеше да се случи, ако колегите на Трифонов във властта не бяха толкова благосклонни както към него, така и към партията му, която доказва, че в различни ситуации може да наклони везните на политическия живот в една или друга посока.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Слави се завръща в bTV - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!