Столетничката баба Зорка не спира да посреща гости

Retro.bg

На 30 юни столетничката Зорка Кръстева отпразнува своя 100-годишен юбилей в Русе. Родена през 1924 г., тя е жива история, която ни свързва с миналото и ни вдъхновява с жизнеността и силата си, казват местните.

Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави баба Зорка в социалната мрежа и разказа нейната житейска история. Той подчертава, че Зорка Кръстева говори с много обич за своя съпруг Кирил и техния син, който е починал преди година. В момента най-близкият ѝ роднина е снаха ѝ Донка, а тя се радва на двама внуци и трима правнуци.
Донка казва, че свекърва ѝ е в кондиция и с бистър ум. Хапва си всичко, а лятото набляга на таратора. Посреща близки и съседи у дома си на кафе или самата тя ходи на гости на комшиите.

Баба Зорка наскоро се е включила в социалната услуга „Асистентска подкрепа“ на Община Русе, което ѝ помага да се чувства по-спокойна в ежедневието си. Пенчо Милков споделя, че по време на празненството тя е разказала интересни спомени от трудовия си живот в завод „Гаврил Генов“, в Кожената фабрика и в „Жити“, където е завършила своята професионална кариера.

Зорка Кръстева е пример за непреклонен дух и жизненост, позитивност и сила. Нейният трудов стаж в различни предприятия на Русе е знак за отдадеността ѝ и активната ѝ роля в обществото.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Столетничката баба Зорка не спира да посреща гости   - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!