Ангел Джамбазки: Има тежко лицемерие в политическия живот в Европа

Той посъветва българските евродепутати да не гласуват за преизбирането на Урсула фон дер Лайен

Показателно! ЕП отказа да осъди покушението срещу Тръмп, вместо това гласува подкрепа за...

Бившият евродепутат от ВМРО не би се изненадал следващият опит за покушение да е насочен срещу унгарския премиер Виктор Орбан, защото не е удобен на мнозина с начина си на говорене

Има тежко лицемерие в политическия живот в Европа и това няма да свърши добре. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ бившият евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки.

„За съжаление групите в дясно, които се определят в настоящия Европейски парламент, са три, а не две, което е далеч по-лошата новина. Трябваше да се търси вариант за обособяването на една по-голяма и по-силна група, каквато имаше в предходния парламент“, заяви Джамбазки.

Според него в настоящата конструкция на ЕП отново ще има консенсус, който ще бъде насочен към националния интерес.

Той очаква да види през следващите дни да бъде постигнат консенсус между леви и либерали в полза на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия.

„Това означава повече урсулизъм в България. Това означава смачкване на българската енергетика. Това означава повече от „Зелената сделка“ с всичко лошо в нея в областта на земеделието, енергетиката и какво още ви хрумне. Това означава повече празни приказки и лъжи“, категоричен е Ангел Джамбазки.

Бившият евродепутат посъветва настоящите представители на България в ЕП да не гласуват за преизбирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Еврокомисията.

„Ако тя бъде избрана, ще продължи тази политика на малцинството. Това е политиката на малцинството, което налага този безобразен и безумен дневен ред. Нашите представители в ЕНП казаха по време на предизборната кампания, че са против „Зелената сделка“, но точно Урсула фон дер Лайен затвори тази сделка и тя настояваше да се затворят въглищните централи в България. Тогава всички български депутати признаха, че това е лошо за страната ни, но сега те пак ще гласуват за нея“, каза още той.

Според него българските евродепутати нямат лично мнение и гласуват според „началниците си, за които не се знае дали са в България, или са в чужбина“.

Той коментира стрелбата срещу словашкия премиер Роберт Фицо и кандидата за следващ американски президент Доналд Тръмп, както и че не би се изненадал следващият опит за покушение да е насочен срещу унгарския премиер Виктор Орбан, защото не е удобен на мнозина с начина си на говорене.

Попитан дали не му липсва работа в ЕП, той отговори: „В политиката животът нито започва, нито завършва с един мандат“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ангел Джамбазки: Има тежко лицемерие в политическия живот в Европа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!