БЛИЦ: Вече е ясно защо "Величие" се разпадна

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Политическа партия "Величие" просъществува в Народното събрание точно 16 дни

Политическа партия "Величие" просъществува в Народното събрание точно 16 дни.

На 5 юли заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова изчете в пленарната зала исканията за напускане на парламентарна група на 6 от депутати от формацията, което на практика я изхвърли от парламента, заради липсата на задължителните поне 10 човека в нея.

Защо обаче се стигна до разрива в отношенията между идеолога Ивелин Михайлов с Николай Марков и Виктория Василева, който на практика разцепи партията на две?

Един от приближените до Михайлов депутати Красимира Катинчарова обясни причините за напускането със "загубеното доверие от наша страна в лицето на ръководството на парламентарната група“.

“Има два варианта - или полковник Марков и Виктория Василева да бъдат отстранени, като с тях напуснат и привържениците им, или по-добре да се разпадне парламентарната група, отколкото да има недостойно представителство в парламента”, коментира самият Михайлов.

Според читателите на БЛИЦ обаче, истинската причина се крие в жаждата за власт и постове.

"Жаждата за власт им изяде главата". Това смятат цели 40,55% от хората, дали своето мнение в анкетата "Какво мислите за разцеплението в партия "Величие"?". "Поредният провален политически проект", твърдят 29,96% от анкетираните. 20,38% от читателите на БЛИЦ са на мнение, че "Някои техни депутати са купени от други партии". 5,94 процента са категорични, че е било напълно очаквано да се скарат след вота. 3,17% не могат да преценят какво се случва във "Величие".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бомба в БЛИЦ! Вече е ясно защо "Величие" се разпадна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!