Това е България: Бенчо с 25 присъди има само 9 г. стаж в затвора

INTRIGI.BG

28-годишният престъпник бе спипан с цял бус мигранти

На 28 години, с 25 присъди за общо 9 години и 1 месец затвор, обществено порицание и няколко пробации. Хванат на 9 юли с 18 мигранти в буса, след като е бягал 2 километра от полицаи, докато превозва 18 мигранти.

Вероятно това би скрил от биографията си Бенчо Георгиев, роден на 16 март и израснал край Ботевград, ако реши да си търси легална работа. Но всъщност криминалната му история е всичко, което някога му се е случвало в този живот.

Въпреки неуморните усилия да изгради това богато досие, досега Бенчо не е попадал в светлината на прожекторите. Действал само на родна територия. Или поне само там е хващан и осъждан. Всичките му присъди са от Районния съд в Ботевград. Повечето – за дребни кражби.

За пръв път застава прав, докато съдията казва “Виновен”, на 26 юли 2012 г. 16-годишният тийнейджър е осъден на обществено порицание за дребна кражба. 3 месеца по-късно – на 29 септември 2012 г., отново е осъден, този път на пробация. За нова кражба.

До 7 юни 2013 година успява да навърти още 4 пробации, все за кражби. Едва тогава, вече на 17 години, за пръв път чува “лишаване от свобода”. Но условно – 6 месеца, с 3-годишен изпитателен срок.

И така до 5 февруари 2014 г., когато за пръв път го осъждат ефективно. За поредната кражба. Получава година затвор. Изпратен е в поправителен дом за непълнолетни, където само месец и 11 дни по-късно става пълнолетен.

Оттогава почва и въртележката му по затвори и общежития от закрит тип. Все за кражби. Е, формално без 15-ото осъждане, което се води за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Сиреч задигнал кола. “Геройството” станало, докато бил непълнолетен, но заради вече натрупания стаж като бандит получава година и 4 месеца затвор.

На 27 януари 2022 г. са последните 2 осъждания на Бенчо. Хванали го да кара пиян, както и да краде. За първото получил година затвор.

За кражбата, станала при условията на опасен рецидив, му дали година и половина. Съдията кумулирал наказанията и така Бенчо получил година и половина. Излязъл от затвора на 28 февруари 2023 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Това е България: Бенчо с 25 присъди има само 9 г. стаж в затвора - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!