Дерибеите в акция. Сали Табаков заплашва депутат на ДПС

Новини Стандарт

Притиска Хюсни Адем да подаде оставка

Царят на жълтици и патрони във Варна – Сали Табаков, бивш областен председател на ДПС, арестуван, след като антикорупционната комисия намери в тайна стая в дома му 520 000 евро, 320 000 лева, 18 000 долара и 272 златни монети с левова равностойност 1.1 милиона лева, е заплашвал депутат на ДПС.

Сали Табаков в съда

Табаков е тормозел и притискал Хюсни Осман Адем да премине към лагера на Джевдет Чакъров, разказаха активисти на ДПС от Варна, възмутени от дерибейските методи на Табаков.

Адем стана депутат едва на 27 юни, след като зае мястото на Филиз Хюсменова от Варна. Хюсменова подаде оставка от парламента с формалния повод лоши изборни резултати. В морската столица обаче е добре известно, че тя стана депутат с подкрепата на Табаков.

Той е известен с прозвището си „Сали Паша“ и бе арестуван заедно с тъста си Захир Османов. Двамата бяха задържани по разследване на корупционна схема за над 20 милиона лева, свързана с доставка на автобуси за деца, по обществена поръчка обявена през 2018 г. от Министерство на образованието. Според публичната информация Сали Табаков чрез фирмата на тъста му Захир Османов „Джеми“ ООД, е отклонил 20 млн. лв. от автобуси за деца чрез подписани 4 договора с Министерството на образованието.

Твърди се също, че за последните 10 години през фирмата на Сали Табаков и семейството му са минали обществени поръчки за над 90 милиона лева, от които отклонените пари са около 50 млн. лв.

Сали Табаков е човекът, който отстрани дългогодишния депутат на Движението от Варна Ерджан Ебатин. Впоследствие Ебатин зае поста областен председател на ДПС с решение на председателя Делян Пеевски. Ебатин излезе с пост във фейсбук, в който коментира кризата в ДПС, като заяви, че в партията има лов на вещици като в Средновековието.

Междувременно стана ясно, че Хюсни Адем е подал заявление за напускане на парламентарната група на ДПС. Съобщението направи председателят на Народното събрание Рая Назарян в началото на пленарното заседание днес.

Хюсни Адем положи клетва като народен представител в края на юни на мястото на Филиз Хюсменова, чиито пълномощия бяха прекратени след подадена от нея оставка. 

Миналата седмица четирима депутати напуснаха ПГ на ДПС, а 17 бяха изключени.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Дерибеите в акция. Сали Табаков заплашва депутат на ДПС - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!