Румен Радев пак седна в пилотксата кабинка, 8 години след знаковия полет с МИГ-29 СНИМКИ

Държавният глава не е правил това от 2016 г., когато спечели изборите, дали сега е случайно, или иска да покаже нещо?

Автор: Флагман.БГ, Снимки: БТА

Поводът е 20-годишнината от приемането на самолетите „Pilatus“ в състава на българските Военновъздушни сили (ВВС)

Президентът Румен Радев участва в демонстрационен полет с учебно-тренировъчния самолет от ново поколение РС-21 по повод 20-годишнината от приемането на самолетите „Pilatus“ в състава на българските Военновъздушни сили (ВВС), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Той участва в отбелязването на годишнината от приемането на тренировъчните самолети PC-9 M и транспортния самолет PC-12/45, произведени от швейцарската компания „Pilatus Aircraft“ в състава на българските ВВС от 9:00 часа в транспортна авиобаза „Враждебна“. На събитието бе служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, съобщиха от Министерството на отбраната.

Президентът, заедно с друг опитен пилот, се качи на тренировъчния червен Пилатус малко след 9 ч., в пълна екипировка. 61-годишният държавен глава не бе правил подобни публични прояви от най-малко 8 години, когато бе култовия му полет с МИГ-29, кадри от които бяха ползвани в предизборната му кампания за президент през 2016 г.

Днешното повторение на събитията - почти десетлетие по-късно, във втората половина на втория мандат на Радев, може би съвсем не е случайно. Според анализатори, идеята на президента сега, както и тогава, е да покаже, че е способен отново да влезе в битка. Но този път друга - вероятно да направи партия и да се опита да реши политическата криза, надвиснала над страната в последните близо 4 години.

Министерството на отбраната и „Pilatus Aircraft“ имат сключено рамково споразумение от 2021 г. за интегрирана логистична поддръжка на самолети PC-9M и PC-12/45, става ясно от съобщението на военното ведомство.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Румен Радев пак сяда в пилотксата кабинка на изтребител

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!