Доц. Борислав Цеков: Предложеното от ПП-ДБ отлагане на връчването на втория мандат звучи неграмотно

/КРОСС/ Предложеното от ПП-ДБ отлагане на връчването на втория мандат за съставяне на правителството с три месеца звучи неграмотно. Слаб 2, а дори такива „студенти“ би трябвало да бъдат гонени от университета. Защото е крайно време вече да се научат, това са елементарни неща, да пише ги в дебелите книги, но те това работят депутатите. Нека най-после да сме наясно, че това говорене „ама не пише изричен срок“, не означава, когато сме компетентни, че няма срок в Конституцията за тези политически консултации при президента. Има срок и той се нарича разумен срок. Това каза в БНТ „Още от деня“ специалистът по конституционно право доц. Борислав Цеков.

Този разумен срок не се определя произволно кой както му хрумне или да си свършим някаква работа, да приемем този закон, да назначим партийна калинка в регулатор и така нататък. Има един единствен легитимен конституционен критерий, който дава пределите на този разумен срок за консултации. И това е постигането на целта на конституционната процедура по член 99, а именно съставяне на редовно, избрано от НС правителство.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Доц. Борислав Цеков: Предложеното от ПП-ДБ отлагане на връчването на втория мандат звучи неграмотно - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!