"Той загина, за да защити семейството си": Кой е убитият при опита за покушение

/КРОСС/ Пожарникарят Кори Комператоре е мъжът, който беше убит при опита за покушение срещу Доналд Тръмп, каза в неделя губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.

"Той загина, опитвайки се да защити семейството си", посочи Шапиро, а Щатската полиция потвърди самоличността на жертвата.

„Кори беше запален поддръжник на Тръмп и се вълнуваше, че може да присъства на митинга. Говорих със съпругата и двете му дъщери. Помолиха ме да споделя с всички вас, че Кори е загинал като герой. Той се е хвърлил върху близките си, за да ги защити", заяви Шапиро.

Той е наредил знамената да бъдат свалени наполовина в памет на Комператоре. Президентът Джо Байдън пък изрази съболезнованията си на семейството на убития пожарникар.

Още двама души бяха тежко ранени при инцидента - Дейвид Дъч, на 57 години от Ню Кенсингтън, и Джеймс Копенхавър, на 74, от Муун Тауншип. Те са в стабилно състояние, каза щатската полиция в прессъобщение.

Дъч е комендант в Лигата на морската пехота на Пенсилвания, в организацията в окръг Уестморланд. Заместник-командирът Мат Попович каза във Facebook, че Дъч е претърпял две операции, след като е бил „прострелян в черния дроб и гърдите".

Източник:CNN

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Той загина, за да защити семейството си": Кой е убитият при опита за покушение срещу Тръмп - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!