Стоичков: Ясен е победителят

Кадри БНТ, Petel.bg

Легендата на българския футбол Христо Стоичков коментира пред БНТ неделния финал на Евро 2024 между Испания и Англия, който ще се проведе на олимпийския стадион в Берлин. Носителят на Златната топка за 1994 г. е категоричен, че Испания ще спечели трофея, но не се нагърби с прогноза за точен резултат. Той сподели, че „Ла Фурия Роха“ е тимът, който най-много го е впечатлил с показаното на шампионата до момента. Ето още какво каза Стоичков пред БНТ.

- Логичен ли е финалът между Англия и Испания?
- Щом са на финал, значи са играли най-добре и заслужават да бъдат на финал. Англия дойде по малко случаен начин – последните минути изравняват, после с дузпи. За Испания е малко по-различно. В целия турнир играят най-добрия футбол, най-постоянно. Един голям плюс за тях е треньорът Де ла Фуенте, който ги е водил и в юношеските формации. Всички в отбора се раздават максимално. Най-добрият е най-малкият, който е на 16 г. и прави чудеса. Има един човек, който се отличава от всички и това е Родри. Той е най-добрият футболист на този турнир. Има много хъс, дисциплина. Всичко около него е много по-лесно. Постави рекорди без да загуби топката в даден мач.

- Испания ли е отборът, който ви впечатли най-много до този момент?
- С постоянството си – да. Не правят много промени в състава, треньорът поддържа нивото. Футболистите се раздават максимално, играят практичен футбол. Задържат топката, провокират другия отбор да ги атакува и от там нататък всичко става лесно. Футболистите са максимално концентрирани. Всеки знае какво да направи. Тримата в атака – Уилямс, Мората и Ямал постоянно сменят местата си и става много по-трудно за отбора, който се брани. За мен Испания е в най-добра форма.

Хич ме няма по точните резултати. Знам, че Испания ще победи, но с колко не знам. Нямам представа, но Испания ще победи.

Цялото интервю четете  в сайта на БНТ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Ясен е победителят от финала Испания - Англия, обяви Стоичков

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!