Politico: Евролидерите замръзнаха от ужас, когато Байдън нарече Зеленски "президента Путин". Търсят контакти с Тръмп

Glasove.com

Европейските лидери „замръзнаха от ужас“ на сцената на срещата на върха на НАТО, когато на финалната церемония във Вашингтон президентът на САЩ Джо Байдън нарече Володимир Зеленски „украинския президент Владимир Путин“. Според европейското издание "Политико" след това много страни от ЕС започнаха да търсят контакти с екипа на бившия стопанин на Белия дом Доналд Тръмп, смятайки победата му на предстоящите президентски избори в САЩ за все по-вероятна.

"Европейските лидери замръзнаха от ужас на сцената, въпреки че се опитваха да продължат да се усмихват и да пляскат. Никой от тях не посмя да спомене този инцидент с екипа на Байдън след това", отбелязва американски дипломатически източник. Вестникът отбелязва, че след инцидента един от участниците в церемонията е изпратил SMS на журналисти от "Политико" с нецензурен коментар за инцидента.

Друг високопоставен европейски дипломат във Вашингтон каза, че много от колегите му „в момента са заети да търсят контакти с членове на екипа на Тръмп: организират срещи, получават покани за събития, посещавани от поддръжници на Тръмп, и ги канят на вечеря“. "Политико" отбелязва, че дипломатите вече не са подложени на натиск от ръководството си в Европа, което преди това не им препоръчваше да общуват с екипа на Тръмп.

"Политико" подчертава, че тази позиция се споделя не само от страните от ЕС, но и от Обединеното кралство, което смята, че все по-честите публични провали на Байдън свеждат до нула президентската му кампания. Британците твърдят, че сега са много по-подготвени за изборната победа на Тръмп, отколкото през 2016 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Politico: Евролидерите замръзнаха от ужас, когато Байдън нарече Зеленски "президента Путин". Търсят контакти с Тръмп | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!