Покушението срещу Доналд Тръмп и срещата на върха на НАТО

/КРОСС/ Това, което виждаме, е, че президентската кампания тръгва в съвършено различна посока. Показателно е, че цялата злоба, омраза и напрежение изригна. Това каза журналистът Петър Карабоев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Според него тонът и темите в президентската кампания ще се сменят. В понеделник започва конгресът на Републиканската партия, където Тръмп трябва да бъде номиниран.

Той коментира резултатите от срещата на върха на НАТО във Вашингтон. „Срещата беше подготвена с умишлено занижени очаквания. Постигна резултатите, но ситуацията с Украйна се знаеше предварително, знаеше се за проблемите с индустриално-военния комплекс и военните сили в Европа", коментира той.

Бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова заяви, че стрелбата срещу бившия президент е част от серията покушения срещу президенти. Според нея отново ще бъде поставена темата за употребата на огнестрелни оръжия в САЩ.

„Навлизаме в една много неприятна вътрешнополитическа разправия за виновници и отговорни и това непременно ще избие на политическо ниво", заяви тя.

Целта на срещата на върха на НАТО е била да се даде максимален знак на Украйна за това, че помощта към нея става необратима и за това, че няма да има отказ от ангажиментите към страната и в бъдеще. Оценката на срещата е двусмислена, смята тя. „Тези конкретни решения, може би малко наситени и забързани, също така имат за цел да изпреварят влизане в Белия дом на президента Тръмп, когато световните лидери се опасяват, че може да настъпи корекция в плановете, които са заложени, и решенията, които са взети от НАТО. Затова имаше нагласа да се предостави повече оръжие, засилва се цялостната противовъздушна и противоракетна отбрана, финансовите пакети", обясни Поптодорова.

Не е имало решение обаче тези системи да се ползват по цели на руска територия. „Да, Украйна е доволна от тези решения в нейна подкрепа, това е един мост, но отново няма ясен ангажимент за членство", допълни дипломатът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Покушението срещу Доналд Тръмп и срещата на върха на НАТО - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!