ТОТАЛНО БЕЗОБРАЗИЕ: Надпис на английски грейна на официалната резиденция на правителството и Радев (СНИМКА)

АВТОР:  ПИК

С надпис на английски език е закичен вдохът на официалната резиденция на президента, вицепрезидента и правителството на Република България в Бояна.

За този позор алармира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в социалната мрежа.

"Бях на събитие в резиденция "Бояна". Досега не бях ходил там, затова много се изненадах, когато видях какво пише на официалния вход. Огромен надпис на английски - Boyana residence. Надпис на български няма. Никъде няма. Все едно си в някоя англоговоряща страна", възмути се Костадинов във Фейсбук.

Много мразя тези моменти на унижение, защото ми напомнят, че живеем в безправна и потъпкана колония. По-лошото обаче е друго. Вчера, когато видях надписа и го снимах, споделих мнението си с други гости на събитието. На никой не му беше направило впечатление и всички го смятаха за нормално. Наистина, какво по-нормално от това в официалната държавна резиденция името и да е написано на чужд език...", добави той.

Костадинов добави, че незабавно ще изиска от правителството да демонтира английския надпис и да постави на негово място български.

ПИК се свърза с него малко по-рано днес и той съобщи, че е изпълнил заканата си.

"Пуснах писмо до министър-председателя Главчев още на следващия ден с искане за смяна на надписа. Чакам отговора му", заяви Костадинов.

"Не ми се вярва да го стори, така че ако не го направят сега, ще го сменим ние, когато почнем да управляваме", добави председателят на "Възраждане".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ТОТАЛНО БЕЗОБРАЗИЕ: Надпис на английски грейна на официалната резиденция на правителството и Радев (СНИМКА) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!