Доналд Тръмп беше прострелян - ВИДЕО

Ръководителят на украинското военно разузнаване: Правени са няколко опита за убийство на Путин

Труд

Тръмп беше прострелян по време на събитие от кампанията си. Докато говореше се чуха изстрели от тълпата и Тръмп се свлече на земята. Малко след това неговата охрана се втурнаха на сцената да го прикрият, а след като се изправи Тръмп вдигна юмрук високо във въздуха да покаже, че е добре. 

View this post on Instagram

A post shared by 10 News First (@10newsfirst)

Въпреки това, по ухото на Тръмп има кръв, което значи, че стрелецът се е целил в главата му.

Републиканците побързаха да призоват хората да се молят за бившия президент, а много коментатори останаха безмълвни от опитът за убийство на кандидат за президентските избори, който не се беше случвал отдавна. 

Лицето, стреляло по Доналд Тръмп по време на митинг, е било убито. Информацията съобщи окръжният прокурор на окръг Бътлър Ричард А. Голдингър пред ABC News.

По данни на медията има поне още един загинал човек.

Самият Тръмп бе изведен от мястото с окървавено лице, но няколко пъти размаха юмрук, давайки знак на привържениците си, че е добре. Той бил незабавно отведен за преглед в най-близката болница. 

Чуха се около 7-8 изстрела, не съм сигурен дали дойдоха от 1 или от две различни места. Незабавно легнах на земята, когато се огледах видях недалеч от мен мъж, който беше очевидно тежко ранен, защото около него имаше много кръв, заяви Дейвид Маккормик, кандидат за сенатор, който е трябвало след секунди да се качи на сцената до кандидат-президента.

Предизборното събитие в градчето Бътлър, Пенсилвания, беше последното в предизборната кампания на Тръмп преди конгреса на Републиканската партия, на който той трябва да бъде официално номиниран за кандидат на републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември.

"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние. Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение. Повече подробности ще бъдат предоставени по-късно", се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг.

Според The Washington Post и Reuters, американските сили за сигурност са реагирали светкавично и предполагаемият стрелец е бил веднага убит.

Появиха се и любителски видеокадри, които изглежда показват тялото на стрелеца - източници от полицията потвърдиха, че той се е разположил на позиция за стрелба извън самото предизборно събитие на Тръмп, на покрив на сграда. Има информация и за още един ранен човек, който е в критично състояние. The Wall Street Journal съобщава за поне един убит от присъстващите хора, а ABC обобщава, че е убит един случаен човек и е ранен още един - извън неутрализираният заподозрян стрелец. Fox News (а и не само) показа кадри, на които се вижда как полицаи буквално влачат човек, вижда се и кръв - предполага се, че това е раненият случаен пострадал:

 

Президентът на САЩ Джо Байдън е бил ведната уведомен за случилото се и обяви, че е изпитал "облекчение", научавайки, че Доналд Тръмп е "в безопасност, здрав и се чувства добре" след стрелбата. "Няма място за такъв вид насилие в Америка - всички трябва да го заклеймят. Това е отвратително, това е една от причините да обединим тази страна. Не можем да позволим това да се случва. Не можем да бъдем такива, не можем да оправдаем това", заяви още Байдън, цитиран от CNN и АФП. Американският президент добави и, че заедно със съпругата си Джил са благодарни, че "Сикрет Сървис" са спасили Доналд Тръмп. Байдън каза и, че опитал да говори с Тръмп, но той е под лекарско наблюдение - изглежда обаче всичко е наред с републиканеца.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Доналд Тръмп беше прострелян - Труд

ИЗВЪНРЕДНО: Убиха атентатора срещу Тръмп - Информационна агенция ПИК

Опит за атентат: Стрелба срещу Доналд Тръмп (ВИДЕО) | Новини от Actualno.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!