Всички с "Револют" незабавно да активират една функция за защита на парите си

Пиксабей, Petel.bg

Все повече възможности се появяват да държите всичките си спестявания в телефона си.

Това крие риск, разбира се, ако телефонът бъде изгубен или откраднат.

Физическата кражба е причина за 38% от загубите от неоторизирани измами през 2023 г., а джебчийството нараства на глобално ниво.

В Лондон, например, един телефон е откраднат на всеки 6 минути

От "Револют" явно признават за тази възможност.

Ето какво съобщиха от компанията, чийто абонати вече са 850 хиляди души в България.:

Те пускат функция „Защита на състоянието“ – допълнителен идентификационен слой в приложението, проектиран да предотврати достъпа на крадците до средствата на клиентите, заделени в „Джобове“ в приложението Revolut.

Защитата на състоянието ще помогне за защитата на клиентите, чийто незаключени телефони са откраднати, или чийто парола или лицево разпознаване са компрометирани, и спира престъпниците от изтегляне на трудно спечелените средства от клиентските сметки.

Много банкови приложения разчитат само на една биометрична оторизация (като пръстов отпечатък или лицево разпознаване), вградена в мобилните устройства – обикновено при отваряне на приложението, което впоследствие е уязвимо, ако крадец осъществи достъп до устройството и промени регистрирания отпечатък или изображение със свои. Функцията на "Револют", когато е активирана, защитата на състоянието ще потвърди самоличността на потребителя въз основа на проверката със селфи, която клиентът извършва при регистрирането си в Revolut, като по този начин помага за предотвратяване на престъпниците да прехвърлят пари от „Джобовете“ му, дори ако защитата на телефона е компрометирана.

Тази функция изисква активиране от страна на клиентите, което може да бъде направено в „Джобове“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Всички с "Револют" незабавно да активират една функция за защита на парите си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!