Лари Джонсън пред Карбовски: САЩ са бананова република. Русия и Китай ще определят новия световен ред

Glasove.com

Автор: Мартин Карбовски, Фейсбук

САЩ са бананова република, защото политическата система е корумпирана, правната система е корумпирана. Вашингтон стана място, където с пари се купува влияние - разрастването на лобистката индустрия, особено в отбранителната промишленост, взе връх, а корупцията на политическите партии наистина се наложи. Това каза бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в Пейтриън канала на Мартин Карбовски.

Турски анализатор: САЩ се готвят за пряка война между НАТО и Русия

Bild: Германия разработи план за война с Русия! Сблъсъкът започва през...

Според него Русия и Китай ще спечелят войната срещу Запада за т.нар. международен световен ред. САЩ са загубени. Това е бананова република.

Джонсън казва, че целта на Запада по отношение на Русия е да разбие Русия, да я погълне, да вземе нейните природни ресурси, да вземе цялото злато, петрол, газ, уран, алуминий, никел.

Той е на мнение, че ако България позволи на НАТО да влезе и да изгради военни бази, и да складира ядрени оръжия, тогава България се превръща в мишена на Русия по силата на действията на САЩ чрез НАТО. 

Публикуваме част от интервюто на Карбовски с Лари Джонсън: 

- В своя статия казвате, че Байдън е проблем. Съществуват три сценария. Бихте ли ги обяснили на нашите зрители? Кой сценарий е най-добър според вас? „Първи сценарий: Съединените щати и някои държави от НАТО се намесват пряко във войната в Украйна.“

- Да, ами, нормалният наратив на Запад е, че ако просто се отървем от Владимир Путин, всички проблеми ще бъдат решени, което предполага, че Владимир Путин е проблемът по отношение на Украйна. Но историята и фактите разказват друго.
През декември 2021 г. Владимир Путин се обърна към Джо Байдън с много конкретна молба - да не се разполагат ядрени оръжия на територия в непосредствена близост до руската граница и да не се допуска Украйна да стане част от НАТО. Първоначално Байдън според съобщенията се е съгласил с това. Путин въздъхнал с облекчение, но впоследствие научил, че Антъни Блинкен, държавният секретар, е казал: не, не, не. Нищо от това не е приемливо. Ние ще направим това, което искаме да направим. Оттук и началото на специалната военна операция.

Това беше провокирано от Запада, провокирано от Джо Байдън и неговия неуспех да ръководи и да ангажира правилно руснаците.  Но това се случва отдавна. Русия се опитваше да се споразумее със Запада още от разпадането на Съветския съюз и възхода на Борис Елцин, а след това и с възхода на самия Владимир Путин.
Путин поиска от Джордж Буш-младши и Джеймс Бейкър в първите дни на администрацията - хей, можем ли да се присъединим към НАТО?

И те и двамата казаха "не".И така се наложи този модел на отхвърляне на мирни увертюри от страна на Русия. 

Кой беше този, който се отказа от споразумението за борба с балистичните ракети? Съединените щати. Кой анулира Договорa за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие? Съединените щати.

Така че за пореден път виждаме как Русия е готова да работи в рамките на международното право, а Съединените щати – не. Съвсем наскоро видяхме как Джо Байдън потъпква международното право и унищожава подобни споразумения.

- Добре, но нека предскажем бъдещето. В тази статия имате три сценария. Какво ще се случи?

- Най-вероятният изход в момента по отношение на Украйна е, че Украйна ще бъде напълно победена. Украинците ще бъдат принудени да се предадат безусловно пред Русия и Русия ще поеме контрола над Киев и Одеса. Това ще бъде придружено от разпокъсване на НАТО. НАТО вече няма да бъде обединената сила, каквато се представя днес. Позицията на САЩ в света ще бъде значително подкопана. Ще видим възхода на БРИКС като значителна икономическа сила, която ще измести САЩ и европейците, и ще отвори свят, който наистина не е бил отворен към глобалния юг и към други страни в Европа.
Мисля, че ще откриете, че много хора са уморени да бъдат тормозени и командвани от Вашингтон и Лондон. Това е най-вероятният сценарий. Мога да скицирам други сценарии, но честно казано не ги виждам толкова вероятни. Русия няма да загуби тази война и САЩ няма внезапно да придобият огромни промишлени мощности, които ще им позволят да произвеждат толкова оръжия, колкото искат. Това няма да се случи. Така че светът ще се събуди и ще го осъзнае. Не знам дали сте запознати с историята за слона и въжето. Огромният слон, който бил държан просто с тъничко въже около глезена. И един от туристите, които видели това, попитали дресьора - не те ли е страх, че ще се освободи?

И дресьорът казал - не, защото слонът е накаран да вярва, че това въже е верига. Когато слончето е било малко му слагали верига около крака и слонът се научил бързо, че ако имаш нещо вързано за крака си, не можеш да се измъкнеш. Така че той остава в капан и сега, когато е голям и има само тънко въже около крака си. Той може да се освободи. Но е принуден да вярва, че е в капан.

До преди около две години и половина Русия беше като онзи голям слон в капан. Това беше свързано с убеждението, че няма алтернатива, освен да бъде част от този международен ред, който се контролира от САЩ и че трябва да му се подчинява.
След това стигаме и до нарастващата заплаха САЩ да вкарат Украйна в НАТО и да подготвят нападение срещу Донбас.
И Русия каза - добре, стига. Те се откъснаха от въжето.

И сега те откриват - хей, аз съм голям, аз съм силен, аз съм съюзник с Китай. Заедно сме и с Индия. Между Индия, Китай и Русия, от четирите най-добри икономики в света, измерени по паритета на покупателната способност на брутния вътрешен продукт, тези държави са три от четирите страни на върха.

Единственият друг на върха е САЩ. Русия победи Германия. Русия победи Япония. И така, това, което виждаме, е появата на много мощен икономически ред, който САЩ няма да могат да контролират. Ще опитат, но няма да могат.

- И това ще бъде много голям проблем за Америка.

Да.

Цялото интервю на Мартин Карбовски с Лари Джонсън може да гледате в Patreon канала на Карбовски.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лари Джонсън пред Карбовски: САЩ са бананова република. Русия и Китай ще определят новия световен ред | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!