Българите забравят Гърция и Турция, като видят цените на плажа в близка балканска страна

Пиксабей, Petel.bg

Всяко лято половин България се преселва в Гърция, където водата е чиста, а шезлонгите са безплатни. Това веднага води до сравнения с нашето Черноморие и касовите бележки започват да се снимат, а социалните мрежи се нажежават от коментари.

Но на Балканите има една неоткрита перла – Черна гора. Там цените също са доста интересни и конкурентни. Тази година цените в Черна гора са подобни на миналогодишните. В зависимост от кафенето, капучино и сок ще ви струват средно пет евро, пише Блиц.

Шезлонгите варират от 6 до 20 евро в зависимост от плажа и мястото, където сте отседнали. Чадърът обаче обикновено не е включен в цената на шезлонга, така че цялото удоволствие от слънчевите бани на шезлонг с чадър без напитки на плажа струва около 15 евро.

Еспресото в Черна гора струва около 1,50 евро, домашното кафе – около 2 евро, а капучиното – около 2,50 евро в кафенетата и ресторантите близо до плажа. Цените на соковете са около 2,50 до 3 евро.

Що се отнася до храната в Черна гора, много ресторанти предлагат дневно меню на цени между 8 и 12 евро. В италианските ресторанти, които са доста разпространени, пастата струва около 10 евро, а 32 см пица варира от 7 евро за маргарита до 10 евро за пица с морски дарове. Лазанята е около 12 евро, а салатите са между 10 и 15 евро.

Морските дарове също са популярни, като ризотото с морски дарове струва около 17 евро, а рибата варира от 15 евро за риба в сол до 50 евро за рибно плато.

Десертите са по-евтини, с торти на цена от 3 до 4 евро и сладоледи по крайбрежните алеи за около 1 евро.

Бързата храна е по-евтина, с парче пица за 2,50 евро и гирос за 5 евро.

Средната цена на малка бутилирана бира е около 3,50 евро, а голяма наливна бира също струва толкова. Чаша вино варира от 3 до 20 евро, в зависимост от качеството. Ракиите струват от 2,60 до над 5 евро, а коктейлите започват от 8 евро нагоре.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Българите забравят Гърция и Турция, като видят цените на плажа в близка балканска страна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!