Столични криминалисти спипаха на място шестима крадци от големи търговски обекти

Снимка: БНТ, Днес.dir.bg

Единият от тях оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства

Само за пет дни столични криминалисти установиха и задържаха на място шестима извършители на кражби от големи търговски обекти, съобщиха от МВР. Резултатът е следствие на предприети допълнителни действия, осъществявани от сектор "Улична престъпност"-СДВР,добавиха оттам.

На 8 юли те засекли пред търговски център на бул. "Ал. Стамболийски" две момичета - на 15 и 17 години. Това се е случило непосредствено след извършена от тийнеджърките кражба.При обиск от тях били иззети отмъкнатите стоки. И по двата случая в Трето РУ са образувани преписки.

Ден по-късно, служителите от сектора предотвратили финансови щети за магазин за обувки в кв. "Ситняково", след като заловили 30-годишна клиентка, жителка на Костинброд, с регистрации за множество криминални прояви, натоварена с открадната стока.

На 10 юли около 14 ч. в голям магазин на популярна марка облекло в района на ул. "Пиротска" криминалистите арестували 50-годишен мъж, с криминално досие. Макар и заловен на местопрестъплението с крадена стока, той оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства. По случая е образувано досъдебно производство, а след доклад в прокуратурата, му е повдигнато обвинение за извършено престъпление. Наложена е мярка за неотклонение "задържане под стража за 72 часа".

Във вечерните часове на вчерашния ден служителите от сектор "Улична престъпност" са предотвратили още две кражби от различни обекти в търговски център на бул. "Черни връх". Непосредствено след извършване на престъпленията - кражби на различни стоки, са задържани 17-годишно момиче и 28-годишна жена. И по двата случая са снети показания и са образувани преписки, допълват от МВР.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Столични криминалисти спипаха на място шестима крадци от големи търговски обекти | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!