Пеевски и Данчо Ментата си тръгват доброволно от ДПС, за да правят нов проект

Би Нюз

Групата около Пеевски напуска ДПС, за да прави нова партията! За новината с напускането съобщи Йордан Цонев – Данчо Ментата в ефира на БТВ. Пак там с намеци стана ясно, че ще правят партия. Очаква се да е с цигански характер и по подобие на ромските махали с името “Нов път” да се казва Ново начало, което така и не бе прието в ДПС. Това ще е наследникът на бившия коалиционен партньор в миналото на Движението Евророма на ромския барон Дон Цеци Цветелин Кънчев.
Интервюто на Цонев имаше за цел да покаже, че Пеевски е развял бялото знаме и иска да зарови томахавките с Почетния председател, но след вероломния опит да му заграби партията, надали на Пеевски ще му се размине, както стана след случая с КТБ.

“Аз съм част от екипа на Делян Пеевски и това, че не бях посочен в писмото на Ахмед Доган с искане за моята оставка, ми дава възможност сам да обявя своето решение, а то е, че аз ще остана в екипа на Пеевски“.

Цонев допълни, че много уважава Доган заради неговите „исторически заслуги за България“.

„Но онова, което се случва в последните дни, в мен лично разколебава някои мои твърди убеждение от последните 25 години. Цялата тази атака идва в момент, в който партията е на своя исторически връх – партията е в страхотна кондиция. Хубав или лош, одобряван или неодобряван, обичан или мразен, Пеевски направи страхотни неща за хората и за ДПС. Изгради страхотен екип“, обяви Йордан Цонев.

Относно обвиненията в авторитарност той заяви, че ДПС винаги е била управлявана с „твърда ръка“.

„У мен остава усещането, че 25 г. съм бил заблуждаван в това, че заедността е философия на Движението за права и свободи“, допълни депутатът от ДПС.

Цонев заяви, че е във Фейсбук група, създадена от близката до почетния председател Елван Атила има смущаващо съдържание.

„Видях чисто етнически призиви – „българите и помаците ни вземат партията“, „ние турците да си я върнем“. Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата „заедност“. От тази Фейсбук група разбрах, че 25 г. съм „българчето“ в тази партия“, обясни депутатът.

Той предупреди, че е направил скрийншот на всички смущаващи коментари във въпросната група.

„Склонен съм да вярвам на анализаторите, които казват, че отсъствието на моето име и това на Искра Михайлов от списъка на Ахмед Доган за отстранени цели да покаже, че този завой на ДПС не е етнически. Но има етнически привкус“, коментира Йордан Цонев.

Цонев иска мир от името на Пеевски, но едва ли ще го получи

Той е категоричен, че хората, които остават в екипа на Делян Пеевски, няма да воюват с Ахмед Доган.

Дългогодишният зам.-председател на ДПС Йордан Цонев заяви, че засега не е мислено за създаването на нов проект, центриран около фигурата на Пеевски.

„Така се движим сега, за да покажем, че няма война с Ахмед Доган – че искането му за оставки е плод на хората около него. В моя случай аз ще се самоотстраня. Дори да бъдем отстранени, колко ще бъде силно ДПС следващият път“, попита Йордан Цонев.

Ахмед Доган ще си назначи нов председател на партията, очаква той.

Той коментира твърдението на Джевдет Чакъров, че вчера негов колега припаднал от страх:

„Да, един колега вчера припадна – знаете ли защо? Цяла нощ и предните дни в родните му места са го нарича предател на етноса. Няма да му казвам името. Вчера плакаха всички, които са от нашия екип. Защото като се върнат по места – посред нощите им звънят и им казват, че са предатели на етноса“, разказа той.

„Преди години пак трябваше да правя такъв избор и тогава казах на Иван Костов, но…за съжаление се оказах прав“, заяви Цонев.

„Война с г-н Ахмед Доган няма да има. Никой няма да воюва“, категоричен бе Цонев и уточни, че той е икона за ДПС и турците.

Относно това дали Пеевски е икона, Цонев заяви, че не е такъв, но поясни, че има страшна енергия и именно това например него го привлича.

„Онова, което се случва е последните дни, поне за мен разколебава някои мои твърди убеждения в последните 25 г. Това се случва в момент, в който партията е на своя връх. Одобряван или не, г-н Пеевски направи много за партията“, посочи Цонев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски и Данчо Ментата си тръгват доброволно от ДПС, за да правят нов проект - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!