Илхан Андай: Смяташе се, че Пеевски издържа Доган, но сега трябва заместител - Вълка

Снимка: Булфото, Днес.dir.bg

Според журналиста разрив в ДПС нямало да има, ако за съпредседател е била избрана Емел Етем, а не Джевдет Чакъров

Издръжката на Ахмед Доган е много скъпа и ако досега се е смятало, че за нея отговаря Пеевски, на почетния председател на ДПС вече му трябва "заместител". Това обяви пред Нова тв журналистът Илхан Андай и посочи името на бизнесмена Румен Гайтански, известен и с прозвището Вълка.

"Писмото на Ахмед Доган не е писано от него. Не се знае дали някой олигарх не му е шепнел в ухото, че му гарантира издръжката на сарая и парите за избори. Големият проблем е, че в последните години имаше недостиг на финансови средства. Доскоро се смяташе, че Делян Пеевски издържа Ахмед Доган. На него му трябва заместител и на хоризонта винаги има един, който е с прозвище на хищник, и който е готов да застане до Доган и да го допингира за всички процеси - Вълка", обяви Илхан Андай.

По думите му до голяма степен бизнесменът дължи кариерата си на ДПС и "винаги е бил близо до Сарая".

"Гайтански е един от малкото, които влизат свободно в сарая", подчерта Андай.

Според него до разрива в ДПС нямаше да се стигне, ако другият съпредседател до Делян Пеевски е Емел Етем, а не Джевдет Чакъров. Андай припомни, че Пеевски е влязъл в Движението именно от екипа й във времето, когато тя беше вицепремиер и министър на извънредните ситуации.

Журналистът твърди, че първоначалният план на Ахмед Доган за втория съпредседател е включвал Етем, а не Чакъров, който бил "на резерната скамейка".

"Тандемът Делян Пеевски - Емел Етем щеше да работи по друг начин и нямаше да се стигне до този разрив", категоричен е Илхан Андай.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Илхан Андай: Смяташе се, че Пеевски издържа Доган, но сега трябва заместител - Вълка | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!