Брендо със специално меню в затвора

Retro.bg

Специално меню за Евелин Банев-Брендо приготвя главният готвач в Софийския централен затвор, където Кокаиновия крал изтърпява 6-годишна присъда за трафик на дрога. Брендо има сериозни проблеми със стомаха и те не са от ден или два. Това го е накарало да пусне молба, в която пише какво може да яде и какво не може, за да няма някакви усложнения впоследствие. С тази молба от управата на затвора са длъжни да се съобразят и го правят, пише столична медия.

„Ние се съобразяваме със стомашните проблеми на затворниците. Имаме готвач, който приема молбите на лишените от свобода и спрямо различните им нужди готви каквото трябва. Имаме менюта за вегетарианци, за мюсюлмани. Като цяло имаме много различни менюта за всякакви нужди и разчети, по които се готви. Ако Банев е пуснал молба, че иска да се съобразим с неговото състояние, със сигурност вече го правим. Такава молба не е минавала през мен, възможно е да е минала през коменданта, но не знам със сигурност“, казва началникът на Софийския централен затвор старши комисар Васил Кордев.

Той уточни, че Брендо се адаптира и все още не е при другите лишени от свобода. „Банев е в приемното отделение на затвора. В момента тече адаптационният период, който е между 14 дни и 1 месец. Банев все още не е разпределен къде точно ще лежи, в кое крило. Това ще стане, когато мине този адаптационен период“, уточнява ст. комисар Кордев.
 
Притежавал кокаинови плантации в Южна Америка, пазел го мощен наркокартел
 
Изненадващо предалият се на правосъдието Евелин Банев-Брендо е гангстер от световна величина и това не е тайна за никого. За ВИП мястото му в международната престъпност говори фактът, че е единственият чужденец, комуто е позволено да притежава свои кокаинови плантации в Южна Америка.

Информацията сочи, че Брендо има свои полета с кока във Венецуела, в които са вложени над 60 милиона долара, пише Narod.bg. Данни в тази посока бяха дадени през 2016 г. от защитен свидетел на прокуратурата на Ботуша, приел фамилията Антонов, когато Евелин Банев бе на мушката на властите в Италия.

Според показанията на българското муле на Брендо, дадени пред италианските магистрати при закрити врата, Евелин Банев инвестирал купища пари в плантация в Южна Венецуела съвместно с местен мафиот на име Раул още през 2007 г. Брендо и латино ортакът му разполагали с 20 хектара кокаинови площи, както и с модерна лаборатория, в която технолози извличали кокаина по съвременна технология.

Дрогата от Венецуела била внасяна в Европа чрез ветроходни яхти, а основният клиент на организацията бил италианският мафиот и съпроцесник на Банев за трафика на кокаин в Италия Антонио Мелато.

Обаче според източник на сайта от службите Брендо е поставен като собственик на плантациите, за да контролира целия работен процес, но действителният притежател на кокаиновите полета бил голям наркокартел.

През септември 2021 г. Евелин Банев беше арестуван в Украйна след 5 години издирване с Интерпол по цял свят. Мнозина бяха изненадани, че полицията в Киев го свърза с конопени насаждения в къща, където живял под наем.
От над 20 години Брендо е сочен за един от големите играчи в международния трафик на най-скъпата дрога – кокаина, от Южна Америка към Европа. Срещу него има много разследвания и три присъди от три различни държави. Затова оранжерията с коноп изненада дори и хората, които го познават.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Брендо със специално меню в затвора     - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!