Николай Бареков ексклузивно пред ПИК TV: Уговорка Радев- Борисов-Доган зад драмата с Пеевски. В ГЕРБ има хора, зависими от ДПС, Бойко ще ги маха (ВИДЕО)

Би Нюз

Хората на Ахмед Доган само на пръв поглед изглеждат, че са малцинство. Аз мисля, че те бързо ще приключат с процесите и те няма да са в полза на Делян Пеевски, който направи очевидно рейдърски опит да завладее тази политическа формация. Той самият е чуждо тяло в нея. Такъв коментар направи журналистът Николай Бареков в предаването „Видеовръзка с Цветан Фиков“ по ПИК TV

По думите му този проблем ще се реши от хората, които представляват ядрото и фундамента на ДПС. Според него хубавото на българските турци е, че са като нас и проблемът в партията им няма да се реши с голяма революция.

„Няма да има революции, няма да се лее кръв, ще изхвърлят чуждото тяло от ДПС, а това е Делян Пеевски. Президентът очакваше и според мен Румен Радев, Бойко Борисов и Ахмед Доган знаеха още преди две седмици, когато и аз предупредих и ти го отрази това нещо, те знаеха какво ще се случи. Знаеха каква ще е развръзката и знаеха какво ще последва след нея с първия мандат.

Първия мандат беше опит на г-н Пеевски да глътне ГЕРБ. Той изви ръцете под някаква форма на Борисов да представи кабинет. Това беше кабинет с първия мандат на ГЕРБ, но беше кабинет на Пеевски. Самия факт, че в него имаше министри наред с емблематичния Калин Стоянов, на когото и днес му искат оставката от ППДБ, беше ясно, че това ще е кабинет на Пеевски“, допълни Бареков.

Според журналиста самият Борисов е направил всичко възможно този кабинет да не мине. По думите му, след като е глътнал наполовина ГЕРБ, Пеевски се е опитал да глътне и цялото ДПС заедно с Ахмед Доган.

„Беше съвсем нормално Борисов да потърси старите си съюзници, единият от тях е Ахмед Доган, да го спасят с първия мандат и знаем, че Доган написа писмо, с което призова да не се гласува за такова правителство. Тръгна скандала и в този скандал вече лъсна това, че Делян Пеевски се опитва да узурпира и да заграби властта в ДПС, която не му беше дадена по този начин“, категоричен е Бареков.

Според него се увеличават шансовете за кабинет в този парламент, но с много малко. Той уточни, че все пак това е някаква единствено възможна хипотеза, в която ГЕРБ с ППДБ и депутатите на Доган в ДПС да направят кабинет без участието на Пеевски.

„Този парламент минава под знака на отърваването от зависимостите от Пеевски. Пеевски беше прекалено силна фигура, сега в момента той се топи. Той беше много силна фигура, беше поставил в подчинение почти половината група, а може би и повече от половината група на ГЕРБ. Държеше в подчинение ДПС, държеше в страх и зависимост и ППДБ. Ти виждаш какъв слугинаж беше от страна на Кирил Петков и Христо Иванов към Пеевски. Сега този парламент все още е под знака на Пеевски, но могат да направят някакво правителство анти Пеевски. Ако минат на избори, не веднага и Радев им даде възможност да си пренаредят редиците… Защото Борисов

също сега ще маха хора. Аз смятам, че в ГЕРБ има хора, зависими от Пеевски, и Борисов твърдо е решил да скъса с тази зависимост. Но ако Радев им даде тази възможност, те могат в рамките на два месеца да се изчистят от това чуждо тяло. ДПС – за тях си, и Борисов да си изчисти редиците, ППДБ да се осаферят. Ако изборите са през октомври, аз мисля, че няма да има и помен от г-н Пеевски“, подчерта Николай Бареков.

Той припомни, че това, което се случва в момента, е именно войната, за която няколко пъти е говорил пред агенция ПИК, между Борисов и Пеевски. Според него Борисов е очаквал тази война да се случи, въпреки че ще отрече публично.

„Аз очаквах г-н Певски да действа бързо, при него нещата стават бързо. Той се засилва с триста и директно в стената. Така стана и сега, просто трябваше да се намери повод, а това беше първият мандат. Пеевски игра така, че да изпълни своята цел да добие българско правителство под негов контрол. Сега никой няма интерес служебният кабинет да стои, защото той не е зависим от Борисов, нито от Радев, а от Пеевски, както Калин Стоянов. Обаче Доган е много сериозен играч и тук Пеевски не си прецени добре силите. Това дойде много добре за Борисов, той търсеше как да избегне тази война с Пеевски и друг да му свърши работата. Ето намери се, арбитър ли да го кажем или по-скоро по-силен човек от Певски, и това е Доган безспорно и на практика свърши тази работа“, заключи Николай Бареков.

Целия разговор гледайте във ВИДЕОТО

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Николай Бареков ексклузивно пред ПИК TV: Уговорка Радев- Борисов-Доган зад драмата с Пеевски. В ГЕРБ има хора, зависими от ДПС, Бойко ще ги маха (ВИДЕО) - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!